Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ATG:s sommarkampanj - med kryddad finaldag

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Travrondens uppgifter har bekräftats.
Det blir ett hektiskt V75-schema i slutet av augusti.
– Med sport i världsklass vill vi också kunna erbjuda spänning i världsklass, vi kommer därför att erbjuda en riktig drömjackpot den 26 augusti, säger Mikael Hagberg som är produkt- och affärsutvecklingschef på ATG i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Under onsdagsförmiddagen skrev Travronden om uppgifter som gjorde gällande att ATG planerar en variant av V75 Winter Burst i sommar – uppgifter som även travsajten Trottosport tidigare presenterat.

I pressmeddelander står följande:
"Från och med den 27 maj ackumuleras 10 procent av alla jacskpots på V75 till en stor multijackpot. Sammanlagt blir det minst 40 miljoner i potten till lördagen den 26 augusti, men förhoppningen är att det ska bli ännu mer.
Under denna vecka omvandlas också en V86-omgång och två V64-omgångar till V75. Som en uppladdning inför lördagens multijackpot kommer 20 miljoner kronor att garanteras till en ensam vinnare mellan den 23:e till 25:e augusti."

"Kick-start på hösten"
Blir det jackpots under den intensiva veckan kommer hela beloppet att flyttas över till finaldagen, Sundsvall Open Trot, den 26 augusti. Även på söndagen körs V75 – då på Charlottenlund, men den omgången ingår inte i kampanjen.
– När vi testar ett sådant här nytt kampanjupplägg när vi har en stor final på slutet så vill vi gärna ha den på lördagen, det är dagen då kunderna har sitt huvudfokus. Då blir det inte bra att lägga ett garantibelopp på söndagstävlingarna som en del av en större kampanj när finalen redan har varit på lördagen, säger Mikael Hagberg.
– Tanken på ett sådant här upplägg uppstod i höstas, vi provade i vintras och hade väldigt stora framgångar då. Vid den tidpunkten hade vi inte pratat om att ta konceptet vidare utan vi utvärderade det och kom fram till det här.

Hur kom ni fram till just den här veckan? Var inte Elitloppsveckan aktuell?
– Elitloppet är ett intressant uppslag men när vi tittar på spelåret i stort och ser säsongstrenderna så märker man att våra spelade under sommaren bryter sina vanemönster, det gör att vi kan ha ett fantastiskt sommartrav. Med det här vill vi ha en fantastisk kick-start på hösten. Den här veckan passar bra, det är rätt i tiden och bra sport.
Har ni tillstånd för att fondera tio procent av jackpots till en omgång längre fram?
– Ja, det har vi. Det fick vi sedan reglerna för jackpot sattes, så länge vi är tydliga med det är det tillåtet

Sedvanlig nivå på prispengar
Svensk Travsport sportchef, Petter Johansson, ser positivt på satsningen.
– Till att börja med, att derbykvalen får V75 igen känns positivt. Likaså Bergsåker har en väldigt stark sportslig dag på fredagen, det är också kul att de får vår bästa spelform även där och det blir intressant att se vad Åby kan hitta på med sin torsdag, säger han.
Hur ser det ut med prispengar?
– Banorna kommer att få centralt stöd samt tävlingskostnadsersättning som motsvarar nuvarande nivåer för extra V75-omgångar.

FAKTA

Så ser schemat ut, vecka 34

23/8, Jägersro – tidigare V86 – starttid 19.20
24/8, Åby – tidigare V64 – starttid 19.20
25/8, Bergsåker – tidigare V64 – starttid 19.20
26/8, Bergsåker – starttid 16.20

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.