Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Avbruten affär till tingsrätten

Foto: Lars Jakobsson/Jeannie Karlsson/TR Bild
Försäljningen av Smilin Eli och Pastor Stephen stoppades. Foto: Lars Jakobsson/Jeannie Karlsson/TR Bild

Ett avbrutet hästköp landar i tingsrätten. Den ena parten är Brixton Medical och den andra är norske agenten Ståle Elvekrok som menar att Daniel Redéns bolag stoppat en affär på felaktiga grunder.
– Brixton Medical anser sig ha haft grund för att häva avtalet, säger det juridiska ombudet Sebastian Fahlgren.

Publicerad:

Elvekrok skulle köpa avelshingstarna Smilin Eli och Pastor Stephen åt amerikanska uppdragsgivare. Prislappen sattes till 1,4 miljoner kronor, men köpet hävdes av säljande Brixton Medical på grund av dröjsmål med betalningen, skriver Enköpings-Posten och hänvisar till nyhetsbyrån Sirén.

"Det är ett kontraktsbrott"

Det skälet godtas dock inte av motparten. Elvekrok menar att anledningen till dröjsmålet var att olika förfallodatum angetts i kontraktet respektive fakturen. Något som styrks av dokumentation. I köpekontraktet anges 30 juli 2018 som betalningsdatum, medan det på en faktura anges 17 augusti 2018.

Han har nu lämnat in en stämningsansökan mot Brixton Medical till Uppsala tingsrätt.
– Jag sitter på ett signerat kontrakt och är redo att gå till rätten. Det här är kontraktsbrott, säger Elvekrok i en intervju med norska Trav og Galopp-Nytt.
Elvekroks juridiska ombud, Johan Palmgren, ber om att få återkomma.

"Det jag kan säga är..."

Elvekrok och Brixton Medical, som står bakom ägarpseudonymen Stall Zet, har nu enats om att låta saken avgöras i Uppsala tingsrätt – då Brixton anser att det finns anledningar till att avtalet hävts.
– Det jag kan säga är att det är ett avtal som är hävt av olika anledningar och vilka de är kommer vi att ta upp i tingsrätten, säger Brixton Medicals Johan Arneng som undertecknade köpekontraktet.

– Jag kommer inte att kommentera det mer än att bekräfta att det är korrekt att Brixton Medical hävt avtalet, de anser sig ha haft grund för att häva det. De skäl som kommer anföras i den delen hänvisas till svaromålet som kommer, säger det juridiska ombudet för Brixton Medical, Sebastian Fahlgren.
När kommer svaromålet?
– Det får vi se, men vi förhåller oss till tingsrättens förelägganden.

Knappt en månad på sig

Domstolen åberopar ett svar senast den 13 februari 2019.
I ett sms till Travronden skriver vd:n Daniel Redén:
”Jag har inte så mycket att säga, mer än att vi hävde kontraktet på köpet då flertalet punkter bröts. Det är nu upp till tingsrätten att avgöra saken.”

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.