Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Avelshingstens lillebror till Leo och Kylin-Blom

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Oskar Kylin-Blom har fått in fyraårige President Lindy i träning. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

Tidigare i år såldes The Bosses Lindys yngre bror, President Lindy, på auktion på Meadowlands. Köpare var finske hästägaren Reima Kuisla och nu har fyraåringen anlänt till Europa. Men inte till Finland utan till Hedesunda utanför Gävle.

Publicerad:

Det är nyblivne proffstränaren Oskar Kylin-Blom och hans sambo Emilia Leo har fått in hästen i träning. President Lindy (e. Cantab Hall) kommer från USA med närmare 750.000 kronor på kontot och med en härstamning som förpliktigar. Fyraåringen är nämligen bror till avelshingsten The Bosses Lindy.
– Vi fick in Pitch Command, en annan av Reimas hästar, när vi drog i gång och när han sedan köpte den här frågade han om vi kunde ta honom också. Och det ville vi så klart. Det är en häst som visat stort kunnande i USA och som dessutom är väldigt snygg att titta på, berättar Oskar Kylin-Blom från sulkyn bakom nyförvärvet.
– Han har bara joggat än så länge, men det märks att han har lätt för sig och han är väldigt trevlig att köra. Jag tror att han behöver någon månads träning innan han han är redo att visa upp sig på tävlingsbanan igen.

Kommer det att ske i er regi?
– Jag vet faktiskt inte vad Reima har för plan för honom. Det har vi inte pratat om. Han kanske ska över till Finland, men det är klart att jag hoppas att vi kan få tävla med honom.

President Lindy auktionerades ut på Meadowlands i januari och Lucas Wallin ropade då in honom för Reima Kuislas räkning. Prislappen landade på 45.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.