Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bakslag för topphästen: "Inte hittat exakt vad som är fel"

Foto: Mia Törnberg
Nimbus C.D. har problem med sina ben och comebacken på tävlingsbanan dröjer därför för sjuåringen. Foto: Mia Törnberg

"Läcker" i ett kvallopp i augusti, men comebacken på tävlingsbanan dröjer för Nimbus C.D. Den trefaldige miljonären har bekymmer med sina ben.

Publicerad:

Nimbus C.D. (e. Mythical Lindy) har inte startat sedan Norrbottens Stora Pris i juni förra året, men visade nyligen upp sig i ett kvallopp i Halmstad för sin nye tränare Peter Untersteiner.
– Nimbus kändes läcker. Det var härlig spänst i honom, sade Untersteiner då och trodde på en snar comeback för sitt nyförvärv.

Men återkomsten till tävlingsbanan dröjer. Den skadedrabbade sjuåringen har nämligen stött på ytterligare problem.
– Allt står inte riktigt rätt till med hans ben, men vi har inte hittat exakt vad det är som är fel. Vi ska göra en noggrann utredning nästa vecka, säger Peter Untersteiner.

Nimbus C.D. tränades tidigare av Stefan Hultman och kom till Peter Untersteiner efter en sejour hos Fabrice Souloy i Frankrike. Hästen har tagit 13 segrar och sprungit in över tre miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.