Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Banan svarar: ”Får ta till oss den kritiken”

Foto: Leif Norberg/ALN
Foto: Leif Norberg/ALN

I samband med lunchtävlingarna i Östersund blev det diskussion om banan. Nu ger Jan Quicklund sin syn på saken.

Publicerad:

I samband med segern i lopp fyra var Mats E Djuse kritisk till banunderlaget.

– Man ser ingenting där ute, det är inte kul. Banan är för dålig att tävla på och man kan bara tänka sig hur hästarna har det där ute, sade kusken.

När Travronden når Östestundstravets travbanechef Jan Quicklund säger han så här:

– Vi visste att det skulle bli mildväder i dag och vi förberedde genom att packa banan i går. Sedan blev det minusgrader inatt. Då la vi på ett grövre material för att möta upptiningen som skulle ske. Det gick något rykte om att vi hade kört med djupharven vilket är helt fel. Vi var ute med rullen och packade det grövre materialet, säger Quicklund.

Efter just lopp fyra var personal ute med hyveln på banan, med positivt utfall. Något som borde ha gjorts tidigare, enligt Ove A Lindqvist som Travronden var i kontakt med efter tävlingsdagen.
Den kritiken köper Quicklund.

– Med facit i hand kunde vi ha gjort det efter lopp två redan. Den kritiken får vi ta till oss av. Det är svårt så här års när det går från minusgrader till mildgrader och regn.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.