Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Banrekord av Candor Hall

Trots lång frånvaro vann han direkt, Björn Goops Candor Hall.
Han segrade i Stayerlunken under måndagskvällen på nytt banrekord.

Publicerad:

Tvåfaldige miljonären Candor Hall (e. Adams Hall) har inte startat sedan 25 mars, men under måndagen äntrade han åter tävlingsbanan då Mantorptravet anordnade fina tävlingar. I kvällens stayerlopp mötte han bland annat On Hold och Spirit Real, men segern var aldrig i någon fara. 
Med 60 meters tillägg tog man de lugnt samtidigt som ledarvoltens Unit Brodde drog på i högt tempo för Örjan Kihlström. Undan för undan kom det rutinerade gardet närmare och på sista bortre långsidan var de ikapp. 
Över upploppet var Candor Hall den som visade sig bäst för dagen och vann utan att förta sig fullständigt före Berne Gustafssons On Hold. Tiden blev 1.13,7/3.200 meter, nytt banrekord.
– Hästen har haft problem med ett ben, därav har han varit borta från tävlingsbanan. Han fick vila ett tag, men har tränat på under en längre tid inför det här. Han var jättefin i dag, sade Goop efteråt.
Förstapriset uppgick till 40.000 kronor.
Det tidigare rekordet hade G.Moll från 2010 då han vann just Stayerlunken för körande Veijo Heiskanen. Han travade 1.14,8/3.180 meter vid det tillfället.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.