Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Banrekord av Tae Kwon Deo

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

En rosa biljett låg i luften. Då bjöd sprintermästaren Tae Kwon Deo på uppvisning i Örebro.
– Om inte han är en elitloppshäst vet jag inte hur bra de andra är, sade Lutfi Kolgjini efter segern på 1.09,8.

Publicerad:

Många var ute efter ledningen i lördagens försök i gulddivisionen. Esprit Sisu försvarade länge sitt innerspår, men fick till slut ge sig mot Snowstorm Hanover.

På den efterföljande rakan körde Adrian Kolgjini fram till dödens med Tae Kwon Deo i en manöver som lämnade Perfect Spirit hängandes i tredjespår. Tätduon lämnade sedan övriga bakom sig i slutsvängen och på upploppet var det bara en häst på banan – Tae Kwon Deo.
– Vi tyckte att han gick fantastiskt bra i årsdebuten och efter att ha joggat honom sade jag till Adrian att det kommer att gå fort i dag, säger Lutfi Kolgjini till Kanal 75.

Det hade Kolgjini rätt i. Tae Kwon Deo kom i mål på 1.09,8 över 1609 meter – två tiondelar under det tidigare banrekordet och tangerat årsbästa i Sverige. Segern var värd 150.000 kronor – och en inbjudan till Elitloppet. Det förväntar sig åtminstone Lutfi Kolgjini.
– Om inte han är en elitloppshäst vet jag inte hur bra de andra är, säger Kolgjini.
– Att han hör hemma där har vi vetat i två år.

Adrian Kolgjini är av samma uppfattning:
– Vi har en häst som duger och jag tycker absolut att han ska vara med. Det var fantastiskt att sitta bakom honom i dag. En njutning från start till mål. Jag har sällan eller aldrig haft så mycket att köra med efter att ha varvat på under 1.10.

Tvåa i mål var Minnestads El Paso och trea slutade Speedy Face som är stallkamrat till vinnaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.