Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Banrekord av Vivid Wise As

Foto: ALN
Foto: ALN

Under lördagen avgjordes två fina treåringslopp i Milano. Marco Smorgons Vivid Wise As imponerade mycket när han slog nytt banrekord i samband med segern i Premio Grand Nazionale.

Publicerad:

Tio segrar på elva försök. Marco Smorgon har en mycket spännande treåring i Vivid Wise As (e. Yankee Glide) och under lördagen kom ytterligare en seger att lägga till samlingen. Enrico Bellei lotsade treåringen till en klar seger och dessutom på nytt banrekord när han vann Grupp I-loppet Premio Grand Nazionale (€187.000) i Milano. Treåringen kom i mål på 1.12,7a/2.250 meter.

Vivid Wise As fick en dryg inledning i tredjespår, men fick överta spets i utgången av första sväng. Sedan var det i stort sett spel mot ett mål. Ekipagen radade sig upp på innerspår bakom den italienska kulltoppen. Enrico Bellei ökade tempot i sista sväng och ett flertal konkurrenterna fick genast problem att följa. Vivid Wise As segrade med till synes gott om krafter kvar närmast före Vitruvio och Pietro Gubellini och Vessillo As med Edoardo Baldi i sulkyn.

Erik Bondos Vash Top försvann mitt i loppet. I stället blev det en överraskande seger i stoklassen av det italienska storloppet Gran Premio Nazionale (€66.000). Roberto Vecchione lotsade Holger Ehlert-tränade Valdivia (e. Adrian Chip) till seger på 1.13,7a/1.650 meter vilket var hästens femte seger i karriärens elfte start.

I sista sväng avancerade Vecchione snabbt fram via tredjespår och ekipaget kopplade tidigt grepp in på upploppet på ledaren Villa Santina Jet som höll bra till andraplatsen. Åt vinnaren fanns det dock inte mycket att göra. Andrea Farolfi satt upp bakom tvåan i mål medan Vale Capar och Antonio di Nardo slutade trea.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.