Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Banrekord och Örjan-fyrling

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Det är inte bara med Delicious U.S. som Örjan Kihlström vinner lopp. I går slog han till med en fyrling i Gävle. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Gävleovalen var som vanligt snabb under tisdagen och hjälpte bland annat till att två kallblod satte nya banrekord.

Publicerad:

Det var norskfödde Ossmann som i ett sprinterlopp (lopp 3) noterade 1.23,1/1.660 meter. Dessutom vann Höstbo Stig (lopp 5) trots en tidig galopp på nya banrekordet 1.25,3a/2.140 meter. Båda rekorden gällde femåriga kallblod.

Det avverkades även ett klass I-försök i Gävle (lopp 9, V64-6). Här segrade Örjan Kihlström från ledningen bakom Stefan Melander-tränade Digital History. Örjan var förövrigt rejält i farten och såg till att vinna hela fyra av de sex loppen inom V64-spelet, varav med tre från Melander/Lundströms stall.

Med Undine (V64-1) pressade han sig till spets varvet från mål i ett E3 Bonus-lopp och vann säkert. Med Frictions lillasyster Oceanic Clearence blev det säker vinst från dödens medan Roger Walmanns treåring Valley Brodde (e. Ready Cash) tog hem sitt lopp trots spår tolv och avancemang fram utvändigt om ledaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.