Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bara svenskt på prispallen

Foto: GERARD FORNI
Foto: GERARD FORNI

Under torsdagens Prix de Murat startade tre svenskintressen. Det blev storslam då de slutade etta, tvåa och trea.

Publicerad:

I det 2.850 meter långa loppet för ston var det Franck Ouvrie som var hetast på gröten. Hans styrning, Super Photo Kosmos-avkomman Vitesse du Val tog hand om ledningen på Vincennes kolstybb, samtidigt som Björn Goop landade i dödens med egentränade Angelina B.R. (e. Angus Hall). Loppet gick i jämnt 1.15-tempo och attackerna väntade på sig till in mot sista sväng. 
Jean-Michel Bazire hittade perfekt resa med svenskfödda speedkulan Beverly Boulevard (e. Quite Easy U.S.), femte utvändigt för att sedan bli framdragen in till upploppet. När franske toppkusken väl begärde lite av Fabrice Souloy-tränade sjuåringen blev det enkelt. 
Som tvåa i mål inkom svenskfödde Cuba Cohiba (e. Scarlet Knight), samtidigt som Björn Goops Angelina B.R. höll tappert till tredjeplatsen. Segern för Beverly Boulevard var värd 24.300 euro och det var hennes tredje triumf i Frankrike på fyra starter. 
Äger hästen gör Camilla Vikström, Boden.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.