Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Båth om kvällens chanser

Foto: HANOLD/ALN
Västerbo Loveboat är en av Svante Båths tre V64-hästar. Foto: HANOLD/ALN

Svante Båth har flera intressanta hästar till start ikväll i Gävle. Såhär tänker han angående kvällens chanser.

Publicerad:

Först ut är Ryhme Broline i V64-1 som utgör det på förhand värsta hotet mot favoriten Undine. 
– Rhyme Broline har bara tagit det lugnt och fått pusta ut ett tag efter senast. Hon galopperade när kusken ryckte tussarna och det var nog en tredjeplats som rök i och med det. Vi hoppas givetvis att vi ska vinna på tisdag, men det är inte det viktigaste loppet i karriären och vi behåller nog skorna på denna gång.

 

Hedershästen Västerbo Loveboat dyker upp i V64-3. 
– Västerbo Loveboat trodde jag skulle ha bra chans senast när han fick andra utvändigt, men det gick så pass fort sista biten att det var nästan omöjligt att ta något och han får fullt godkänt trots tredje- platsen. Han ser ut att hålla formen här hemma och lär nog göra ett bra lopp igen.

 

Treårige Yankee Glide-sonen Upstream har visat fint kunnade hittills och är klar favorit i V64-5. 
– Upstream var bra senast och det kändes lugnt hela vägen efter att han kommit till ledningen. Det är en riktigt bra häst i grunden och jag håller honom väldigt högt, men det gäller att han får kontinuitet och kan tävla på lite mer regelbundet. Jag har inte kollat in motståndet, men jag både hoppas och tror att han är med i segerstriden, säger Svante Båth. 

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.