Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bayerns Stora Pris till Haller

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Fem av elva lopp regnade bort i München förra veckan. På onsdagen var vädret dock bättre och då kunde årets upplaga av Grosser Preis von Bayern avgöras på ovalen i Daglfing.

Publicerad:

Grosser Preis von Bayern kördes för första gången 1922 och har lockat många storheter till München genom åren. Tampiko, Express Gaxe och Lovely Godiva är några av de svenska vinnarna, medan hästar som Ozo, Abo Volo och Idéal du Gazeau sett till att ordna franska segrar.

Men 2019 har loppet inte samma dignitet som i fornstora dagar. Sju hästar från Tyskland och Österrike gjorde upp om ett förstapris på 8.400 euro och segern gick till Rudolf Haller, mannen bakom elitloppshästen Orlando Jet.

Han och åttaårige Tyrolean Dream (e. Dream Vacation) vann före Azimut och svenskbekantingen Tosca Victory. Segertiden skrevs till 1.14,1 över 2.100 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.