Sveriges ledande travtidning
ANNONS

BC-dubbel till Liljendahl

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Grant Boko spetsade från innerspåret och höll sedan hela vägen. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Det blev en dubbel för Reijo Liljendahl i Breeders Crown före treåriga hingstar och valacker. Detta efter att Ulf Ohlsson spetsat med Grant Boko och hållit den positionen hela vägen.

Publicerad:

Inför loppet hade Reijo Liljendahl två mycket intressanta möjligheter i Breeders Crown-finalen för treåringa hingstar och valacker. Och det blev minst sagt jackpot. Grant Boko (e. Ready Cash) och Policy Of Truth (e. Explosive Matter) slutade etta och tvåa i loppet sedan den förstnämnde haft ledningen hela vägen med sin stallkamrat först utvändigt om sig.

Grant Boko öppnade första halvvarvet efter 1.12,4 och gick sedan i mål på 1.12,9a/2.140 meter.
– Jag blev jäkligt nervös när Grant Boko krånglade vid den första omstarten, men lyckligtvis hanterade "Uffe" det. Det här var en riktigt fin häst redan när jag köpte in honom till ägaren och det är klart att jag är nöjd nu. Jag blir alltid väldigt tacksam när jag vinner, säger Reijo Liljendahl.

Ulf Ohlsson satt i sulkyn bakom vinnaren Grant Boko.
– Det här är en jättefin häst som inte har gjort några fel i loppen än så länge. Han var faktiskt lugnare i den andra starten och allt kändes väl under resans gång.

Båda Liljendahls hästar var premiechansade vilket betyder att de tjänade 1,6 miljoner respektive 800.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.