Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Benet fint i dag - men inga Sverigestarter i år

Foto: Micke Gustafsson/Travronden
Call Me Keeper segrade i Jämtlands Stora Pris förra året (bilden), men i år blir det inga starter på svensk mark. Foto: Micke Gustafsson/Travronden

Daniel Redéns Call Me Keeper tvingade stå över söndagens Grand Criterium de Vitesse på grund av en slagskada på ett gaffelband. Nu rapporteras att benet ser klart bra ut, men att hästen siktas mot nästa vintermeeting i Paris och inte ska starta i Sverige under 2017.

Publicerad:

Sjuårige Call Me Keeper (e. Pine Chip) bjöds in till Elitloppet förra året som en riktig joker. Detta efter att ha radat upp sex raka segrar på fransk mark. Hästen galopperade bort sig i sitt Elitloppsförsök för att sedan ta snabb revansch genom segern två veckor senare i Jämtlands Stora Pris. Call Me Keeper hann med två Sverige-starter till i Axevallalöpningen (tvåa) och Sundsvall Open Trot (oplacerad) innan han fick gå tillbaka till Frankrike igen.

Under den gångna vintern gjordes därefter nio starter i Frankrike, varav två slutade med seger (Grand Prix Anjou Maine och Prix de Lille). Call Me Keeper placerade sig bland annat också sexa i Prix d'Amerique, fyra i Prix de France samt tvåa i Prix de Belgique. Meningen var att hästen skulle avsluta sin tävlingssäsong med start i söndags i Criterium de Vitesse, men en skada i hagen satte stopp för detta.
- Han fick en slagskada på ett gaffelband, lite som ett kraftigt blåmärke eller lårkaka, inte att jämföra med en förslitning på ett gaffelband. Jag har varit i kontakt med hästens skötare Kirsi Manninen under förmiddagen och hon kunde komma med det positiva beskedet att benet nu såg riktigt fint ut, berättar Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.
Den sistnämnde betonar att det i vilket fall som helst inte är aktuellt med någon Sverige-turne i år för Call Me Keepers del.
– Grand Criterium de Vitesse skulle bli hästens sista före vila och efterföljande träningsperiod. Nu får han vara kvar nere i Frankrike för att sikta mot nästa vinter i Paris.

Call Me Keeper tjänade sammanlagt 1.617.583 svenska kronor under den gångna vintern i Frankrike.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.