Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Beppe-seger efter fin spurt

Foto: Tommy Andersson/ALN
Örjan Kihlström och Beppe Am plockade ned allt den sista biten. Foto: Tommy Andersson/ALN

Trots vingelrisk bakom bilen hittade Örjan Kihlström ned i perfekta tredjepar utvändigt med Beppe Am. Väl därifrån kunde inte motståndarna stå emot när ekipaget satte in slutstöten över upploppet och hästen närmar sig nu miljonen med stormsteg.

Publicerad:

Don't Mind Me tog hand om ledningen i den sjätte V86-avdelningen och Claes Sjöström öppnade första varvet på 1.13,1 med den Daniel Redén-tränade hästen. Ekipaget var dock slagna relativt tidigt och det var Beppe Am (e. Enjoy Lavec) som visade sig starkast över upploppet. Detta efter att ha serverats en perfekt resa av Örjan Kihlström i tredje utvändigt. Det här var andra årssegern för Beppe Am i den artonde starten. Segertiden blev 1.13,0a/2.140 meter. 
– Han har visat bra form en längre tid och gick bra över upploppet den här gången trots att han fick gå i tredjespår runt hela sista sväng, sade Örjan Kihlström.

Det blev en enkel seger för Above All Ås och Per Linderoth. Cash Hall-sonen fortsätter att imponera och tog sin fjärde årsseger i det femtonde försöket. Detta efter att ha serverats ett fint lopp i rygg på Spitcam Jubb och över upploppet var det aldrig något snack om vart segern skulle gå. Above All Ås gick i mål på 1.14,9/3.180 meter, en knapp längd före Spitcam Jubb som också stod för en bra insats. 
– Det kändes på förhand att om jag bara höll mig bakom Kaj i loppet så skulle vi få en bra resa på alla sätt. Min häst höll på och rullade och for under första varvet, men efter det hade jag fullt i tömmarna. Hästen har utvecklats på alla plan, men främst mentalt, sade segerkusken Per Linderoth.

Seger under onsdagen blev det också för Björn Karlssons Tangen Haap (e. Lome Elden) som tidigt övertog spets tillsammans med Ulf Ohlsson i sulkyn. Väl där blev det närmast en promenad i parken för ekipaget som gick i mål på 1.24,7a/2.140 meter. 
– Man vet inte riktigt hur mycket man har kvar i den här hästen för han gör aldrig mer än vad som behövs. Därför ville jag inte köra undan för över upploppet och ge hästen i rygg chansen, sade Ulf Ohlsson.

Perfekt löste det sig för Björn Goop med Say That Again (e. Viking Kronos). Ekipaget höll inte uppe ledningen från start och hamnade sedan i tredje invändigt. När en konkurrent galopperade i sista sväng uppenbarade sig luckan och hästen kunde plocka ned ledaren Talassio den sista biten och gick i mål på segertiden 1.13,2a/2.140 meter.
– Jag valde att inte vara med och kriga om spets i inledningen. Sedan hade vi lite tur och hittade ut i sista sväng och över upploppet kändes det som att vi hade koll. Jag tycker att han gjorde ett bra lopp och han gick i mål på en fin tid, sade Björn Goop.

Ledningen hela vägen var melodin för Mellby Don Juan (e. Going Kronos) och Ulf Ohlsson. Storfavoriten Fighting Bax avancerade fram först utvändigt om ledaren med ett drygt varv kvar till mål och det såg ut att bli en härlig upploppskamp hästarna emellan, men kort därefter slängde sig Fighting Bax i galopp. I stället gick Mellby Don Juan undan till en klar seger i fin stil.
– Det här var den klart bästa insatsen han har gjort med mig. Jag fick upp förhoppningar redan efter värmningen och det gick ju vägen, sade Ulf Ohlsson.

Dramatiskt blev det i Bergsåkers avslutande sprinterlopp där Martin P Djuse tidigt satt i ledningen med sin egentränade Titan Arrow (e. Mythical Lindy). Ekipaget gick undan med ett par längders ledning i sista sväng och såg länge ut att gå mot segern. Men Olli Koivunen bakom Ypäjä Hereiam (e. Dream Vacation) fick upp en ordentlig fart den sista biten och hann fram till delad seger.
– Min häst gjorde det fantastiskt bra och det är riktigt härligt att sitta i sulkyn när de levererar på det här sättet, sade Martin P Djuse.

Timo Nurmos Backorder (e. Chocolatier) stod för en ruggig avslutning i det sista korta på Solvalla. Från tredje utvändigt gick Jorma Kontio med i ryggar sista 400 och in på upploppet var det endast en häst på banan. Backorder, som inte startat sedan i slutet av augusti, gick i mål på 1.12,7a/1.640 meter och tog karriärens elfte seger i 24:e starten.
– Han var jättefin och vi fick fina ryggar sista 400. Det är en häst som hela tiden står för bra prestationer och han har verkligen ett fint löphuvud, sade Jorma Kontio.

Rätt V86-rad:

11-12-5-1-1-8-5/12-11
Utdelning:
8 rätt: 4 944 kr
7 rätt: 84 kr
6 rätt: Jackpot
Omsättning: 19 281 484 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.