Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Berghs franska filial

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Robert Bergh ska ha en fransk filial även i vinter. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Robert Bergh kommer att ha en fransk filial även den här vintern – i Normandie.

Publicerad:

Det har länge varit oklart huruvida Robert Bergh ska satsa på Frankrike den här vintern eller ej. Men nu har han bestämt sig för att öppna en filial.
– Jag ska stalla upp tio-tolv hästar på en franskägd travcamp i Normandie. Den ligger cirka två timmars resväg från Paris och där finns både rundbana, rakbana samt en liten backe. Det känns som ett lämpligt ställe för min del.

När åker hästarna ner?
– Jag skickar tio-elva den 25 december. Det blir två hästskötare där nere och även jag kommer att åka ner en del. De två första hästarna att starta blir Jet Voice (nyförärv som var trea i årets upplaga av Harper Hanovers lopp) och Coktail Fortuna. Båda tävlar den 29 december.

Frankrike-experten Mindyourvale W.F. då?
– Han har inga lopp före nyår, utan får ansluta senare. Jag kommer att skifta hästar under vintern men ligga kvar med runt tolv konstant i Frankrike. Filialen hålls förmodligen öppen till en bit in i mars, avslutar Bergh.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.