Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"BG" har bestämt sig

Foto: Maria Holmén
Björn Goop kör Timoko (bilden)-sonen Dreammoko i Elitloppet i år. Foto: Maria Holmén

2017 vann Björn Goop Elitloppet med Richard Westerinks Timoko. 2018 finns Goop återigen med i ett av världens största travlopp och nu är det bestämt vilket häst han kör.

Publicerad:

Både Richard Westerink och Björn Goop ska försöka försvara segern i Elitloppet från 2017 – och nu står det klart att de gör det tillsammans. Björn Goop och Richard Westerink har kommit överens om att Goop kör Dreammoko (e. Timoko) i storloppet på Solvalla.
– Richard ringde mig idag (tisdag) och frågade om jag kunde hjälpa till att köra och det tackade jag ja till, säger Björn Goop.

Vad känner du kring att Dreammoko får en plats i Elitloppet?
– Det är kul för kretsen kring hästen. Det är en rolig ägargrupp och en trevlig tränare. Det är kul att de vill försöka försvara sina färger från förra året.

Påminner han något om pappa Timoko?
– Det finns smålikheter och han påminner en del om pappa. De är samma typer av häst och har samma inställning. De är krigare båda två. De har olika löptekniker, men påminner ändå en del om varandra.

Björn Goop och Dreammoko kamperade ihop i Lotterian nyligen där man slutade tvåa i finalen bakom Urlo dei Venti.
– Han gick jättebra då. Precis som sin pappa och var han bättre i andra heatet.

Håller han mot den yppersta eliten tror du?
– Jag tycker att han var bra senast och han var bra vid samma tidpunkt förra året. Jag tror att han kommer stå sig bra. Sedan är det mycket det hänger på. Det gäller att få ett bra spår och ett bra lopp när det väl ska avgöras.

I januari vann Björn Goop Prix d'Amérique med Timo Nurmos Readly Express. Readly Express var den första hästen som bjöds in till Elitloppet, men under tisdagen kom beskedet att man tackar nej.
– Det är säkert ett väl avvägt beslut. Alla hade naturligtvis velat se ett revanschmöte mellan Readly Express och Bold Eagle, men det är alltid hästens bästa som är viktigast och det är bara början på sommarsäsongen ska man tänka på. 

Hade du kört Readly Express om han kommit till start?
– Hade jag fått en förfrågan hade jag självklart velat köra Readly. Det är en fantastisk häst, men det tror jag samtidigt att alla kuskar hade velat göra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.