Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blekkan vann legendloppet

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Foto: MICKE GUSTAFSSON

Tillsammans med Ultimate Photo förbättrade Blekkan på sin segerprocent.

Publicerad:

Jomar Blekkan körde Frode Hamres Ultimate Photo (e. S.J.’s Photo) till ledningen i Ahlsell Legends 2017. När ekipaget tilläts varva på kilometertiden 1.14,9 anade de flesta att segerchansen var god.
– Ja, när jag fick varva på 14 så trodde jag det var klart, men han låg på lite under loppet så helt säker var jag inte, sade Jomar Blekkan efter segern, som togs på kilometertiden 1.12,6a/2.140 meter.
Blekkan hade skaffat sig ett par längder till konkurrenterna och Olle Goop och Jarno Kauhanens Zigge Silvio fick nöja sig med silver efter en bra attack från andra utvändigt. Tredjeplatsen gick till Håkan ”Hockey” Eriksson och Tomas Malmqvist-tränade Alex Tröjborg. 
– Bakom startbilen kändes det som ett vanligt lopp. Samtidigt är det stort att slå de andra kuskarna, du vet vad de andra har gjort ute på banan tidigare.
Förstapriset i Ahlsell Legends är 100.000 kronor. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.