Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blended Scotch mot Finland

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Blended Scotch ska starta i storlopp i Finland i nästa start. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Per Linderoths Stochampionatsvinnare Blended Scotch har blivit inbjuden till Prix Etain Royal i Seinäjoki den 30 april.

Publicerad:

Blended Scotch hade en härlig fyraåringssäsong med Stochampionatsvinsten som det givna toppnumret. Sedan dess har det sjuåriga Super Photo Kosmos-stoet haft lite svårare att hävda sig, även om hon gjort det godkänt mot det tuffa motstånd som det numera handlar om. Per Linderoth var lite i valet och kvalet om han skulle rekommendera ägaren att betäcka hästen i år eller ej.
– Det var därför jag valde att starta på i vintras trots att Blended Scotch egentligen är klart bäst barfota. Jag ville helt enkelt få ett svar redan då hur vi skulle göra med en eventuell fortsättning på tävlingsbanan. Det kändes ändå så pass skapligt att vi valde att fortsätta.

Det här året har börjat med tre segrar på sex starter och Blended Scotch ser ut att kunna gå mot sitt bästa år sedan fyraåringssäsongen. Hon är nu behandlad i sina framknän efter senaste starten på Solvalla och siktet är inställt mot Finland den 30 april.
– Jo, det stämmer. Vi blev inbjudna till Prix Etain Royal i Seinäjoki redan under Påskhelgen. Jag sade då att vi först skulle ta loppet på Solvalla och sedan kolla upp hästen med veterinär. Nu är detta gjort och vi laddar för Finland.

Hur lång resa blir det?
– Inte allt så farlig. Först landsvägen till Umeå och sedan 4,5 timme med färja över till Finland. Därefter återstår bara en timmes färdväg ytterligare i hästbussen.

Prix Etain Royal körs över 2.100 meter med bilstart och förstapriset är 60.000 euro. Förra året vanns loppet av Lutfi Kolgjinis Quick Fix.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.