Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle – före Lionel

Foto: SCOOPDYGA
Foto: SCOOPDYGA

Det andra förberedande loppet inför Prix d'Amerique, Prix du Bourbonnais avgjordes under söndagen.
Sébastien Guaratos Bold Eagle vann – före Lionel och Voltigeur de Myrt.

Publicerad:

Han är tillbaka, Frankrikes bästa häst. Efter det förvånande nederlaget i Prix Marcel Laurent för en månad sedan, var Bold Eagle tillbaka under söndagen. Efter perfekt resa var han ensam på plan över upploppet.
Prix du Bourbonnais inlede tråkigt för Daniel Redéns Call Me Keeper. Hästen galopperade direkt och därmed var dagen förstörd.
Mest offensiv inledningsvis var Gabriele Gelormini bakom Amiral Sacha som tog hand om ledningen och dennes rygg hittade Björn Goop med Timoko. Hängde i tredjespår gjorde Bold Eagle, följt av norske Lionel, men då positionerna var intagna en bit in i loppet satt Bold Eagle i tredje utvändigt, med Lionel och Bird Parker framför sig.

Speedade till seger
Loppet gick i högt tempo och i sista sväng började ledande Amiral Sacha krokna. Istället var det Bird Parker som övertog kommandot, men då Matthieu Abrivard bad om det lilla extra av Lionel från andra utvändigt accelererade han förbi Philippe Allaires starke travare. Bold Eagle blev däremot för svår att stå emot. Franck Nivard kunde sätta sig till rätta i god tid före mål och Bold Eagle slog av en aning på takten sista biten.
De övriga placeringarna till Prix d'Amerique gick till Lionel och trean i mål, Voltigeur de Myrt. Den senare spurtade starkt efter vilsam resa för körande Lorenzo Donati.
Lionel tränas av Göran Antonsen och denne har Daniel Redén som högra hand i Frankrike. Visst svenskintresse på andraplatsen med Daniel Redéns inblandning alltså.

Mycket fin segertid
Bold Eagle tog hur som helst karriärens 29:e seger och vann på tiden 1.12,7/2.850 meter. Tiden var endast två tiondelar sämre än pappa Ready Cashs löpningsrekord från 2011. 54.000 euro var det i förstapris.
Nästa b-lopp går den 1 januari. Då är det Prix de Bourgogne som avgörs. Loppet körs över 2.100 meter autostart. Titelförsvarare till det loppet är Timoko, som lär sikta mot revansch efter söndagens femteplats.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.