Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle i La Capelle

Foto: Micke Gustafsson
Foto: Micke Gustafsson

Prix du Thiérache-Centre har avgjorts. Bold Eagle imponerade på nytt.

Publicerad:

Bold Eagle är ute på sommarturné. Senare under året får Mons och Feurs besök av storstjärnan, men under söndagen var det La Capelle som fick njuta av Sebastien Guaratos topphäst. I sprintloppet Prix du Thiérache-Centre med 45.000 euro i förstapris vann han på väldigt enkelt sätt. Un Mec d'Heripre tog hand om ledningen, men släppte ledningen till Bold Eagle efter halva loppet.

Väl i den positionen såg Bold Eagle väldigt löpglad ut – och det var inte heller någon som kom att utmana honom den sista biten. Körande Franck Nivard såg ut att finåka över upploppet och även om Philippe Billards Un Mec d'Heripre försökte utmana över upploppet för Franck Ouvrie, så kom han aldrig i farlig närhet. Segertiden skrevs till 1.10,8a/1.609 meter. Det var Bold Eagles andra seger efter galoppfiaskot på Solvalla i Elitloppet. Prix du Thiérache-Centre har grupp II-status.

Trea i loppet slutade Bold Eagles stallkamrat Billie de Montfort och fyra blev Elitloppsdeltagaren Up And Quick. Björn Goop körde Richard Westerinks Dreammoko, som slutade i det slagna fältet.
Nästa uppgift för Bold Eagle enligt kretsen kring honom, det blir i Belgien på Monsbanan. Den fjärde augusti har hästen ett lämpligt lopp där.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.