Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle till Elitloppet

Foto: Kanal 75
Markus Myron har klart med den kanske viktigaste biten i sitt Elitloppspussel - Bold Eagle. Foto: Kanal 75

Redan efter Prix d'Amerique-segern i söndags berättade kretsen kring Bold Eagle att de ville starta i Elitloppet. Nu har Solvalla också gått ut med att världens just nu hetaste häst är klar för sprinterfesten i slutet av maj.

Publicerad:

Solvallas sportchef Markus Myron uttrycker förstås en stor glädje över att ha fått ett positivt besked angående världsrekordhållaren Bold Eagle:
– Han är världens hetaste häst just nu och det här beskedet har jag drömt om i över ett år. Vi hade inte kunnat få en bättre start.

Enligt Solvallas hemsida väntar avelsarbete för ”Örnen” efter det franska vintermeetingets slut. Tränaren Sébastien Guarato siktar därefter på comeback i början av maj. Det blir Prix Kerjacques på Vincennes eller Prix des Ducs de Normandie i Caen. Och sedan alltså - Elitloppet! Där får han, om ingen oförutsett inträffar, möta Stefan Melanders Nuncio.
– I egenskap av titelförsvarare kommer naturligtvis även Nuncio att ha en plats reserverad i Elitloppet, tillägger Markus Myron.

Senast en fransk häst segrade i Elitloppet var Timoko 2014, då körd av Björn Goop.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.