Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bugsy Malone efter dramatik

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Philippe Allaires pansarvagn, Bugsy Malone startade i Argentan under söndagen.
Det slutade med seger – men inte utan dramatik.

Publicerad:

Femårige valacken Bugsy Malone (e. Ready Cash) tar fransk travsport med storm, hästen bara vinner och vinner. Under söndagen tog han karriärens 15:e seger på 24:e starten i och med tävlingarna på banan Argentan.
Från 25 meters tillägg avancerade Youann Lebourgeois tidigt och med varvet kvar på Argentans 1.325 meter långa bana satt duon i ledningen. 
Det hela såg klart ut då de svängde in mot upploppet, men då jätteskrällen Tessy du Moulin (e. Dahir de Prelong) vreds ut för att utmana svarade Bugsy Malone med att ta ett par galoppsteg. Youann Lebourgeois lyckades få ner hästen i trav, men aktionen var allt annat än bra. Duellen var ett faktum och över mål var det stenhårt. 
Efter målfoto visade det sig att Bugsy Malone lyckades hålla nosen först, men då ljöd signalen för enquete. Franska domarna kollade på Bugsy Malones aktion över upploppet, men valde något förvånande att fria.
1.15,2/2.875 meter blev segertiden och förstapriset uppgick till 18.000 euro.
Lutfi Kolgjinis Paparazzi (e. Infinitif) var med i loppet och slutade fyra för Pierre Vercruysse efter invändig resa. För den placeringen inkasserade hästen 3.200 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.