Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Byter ägare efter konkurs

Foto: PRIVAT
Grande Diva Sisu. Foto: PRIVAT

För en vecka sedan vann hon Silverstoet på Axevalla.
Nu har en av Sveriges mest intressanta tvååringar bytt ägare.

Publicerad:

Det är Grande Diva Sisu, som Per Nordström tränat sedan tiden som ettåring, som bytt ägare. Mårtenssons Bil i Hörby AB har gått i konkurs, och hästen såldes av konkursförvaltaren till Per Nordström. Han i sin tur har sålt hästen vidare, till Juha Vidgren, mannen bakom JEV Finance AB i Enköping. Förutom Grande Diva Sisu äger även finnländaren hästar hos Mattias Djuse.
– Affären blev klar redan inför Silverstoet, så det var ju ett lyckoköp för Juha får man lov att säga. Jag är tacksam att ha kvar hästen i träning, en häst som jag har väldigt stora förhoppningar på inför framtiden. Jag känner Juha genom kontakten man haft genom Sisyfos och det är härligt att få in en ny ägare i stallet. Detta innebär även att Grande Diva Sisu kommer att tävla med gul ägardress, säger Per Nordström.

När det kommer till framtiden för Grande Diva Sisu, står den klar.
– Det här är ju en häst utöver det vanliga, därför vill jag ta det relativt lugnt som tvååring. Hon är inte anmäld till Svampen, därför blir nästa start inte förrän i kvalet till Svensk Uppfödningslöpning och sedan blir det förhoppningsvis final. Därefter siktar vi in oss på en framgångsrik treåringssäsong, säger Nordström.

Efter att ha debuterat som tvåa på 1.14,6a/1.640 meter på hemmabanan Jägersro vann Grande Diva Sisu Silverstoet på Axevalla i sin andra start på tiden 1.15,2a/1.640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.