Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Charrua gav sig aldrig: "Utvecklats fantastiskt"

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Charrua Forlan efter segern. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Charrua Forlan vägrade släppa någon förbi sig varken från början eller till slut.

Publicerad:

Det blev dramatiskt från start i E.J:s Guldsko tillika Gulddivisionen. Volstead kopplade grepp på invändiga Charrua Forlan (e. Up Front Larry) och såg ut att kunna ta sig förbi. Så blev det inte för Charrua Forlan fick upp farten och kunde med hjälp av svängen behålla ledningen. Det innebar att Volstead fick gå utvändigt om ledaren. Där såg han också ut att ha kopplat grepp in i sista sväng, men återigen visade Hans-Owe Sundbergs åttaåring att han inte ger sig så lätt. 
– 400 kvar så kan han bli väldigt trög ibland, men mitt i svängen tog han fatt i grejerna och då kändes det som att vi nog skulle greja det, sade Sundberg i vinnarcirkeln.

Värsta hotet kom istället längst ut i banan i form av Daniel Redén tränade Heavy Sound tillsammans med Kenneth Haugstad. Det räckte till ett andrapris. Charrua Forlan gick i mål på 1.10,3a/1640 meter och tog samtidigt sin sjunde årsseger.
– Det är jättekul. Det har tagit några år att växa in i högsta klassen och han har utvecklats fantastiskt i år.
Volstead höll till en tredjeplats samtidigt som det blev en hedersam fjärdeplats för Globalsatisfaction som fick dra fram Heavy Sound i tredjespår. 

Tredje raka

En annan som verkligen har hittat stilen i år är Antontio Tabac (e. Crazed). Inte ens en 07-öppning till dödens och en slutrepa som förstahäst i tredjespår kunde stoppa Oskar Kylin-Bloms förvandlingsnummer från att ta tredje raka V75-segern.
– Han öppnade bra, men Rauno hade en snabbare häst. Jag hade förhoppningar om att han ville släppa till mig, men det visade han att han inte ville, sade Kylin-Blom.
Efter att ha blivit avlöst i dödens en kort bit tvingades kusken att stöta i tredjespår redan på den bortre långsidan.
– När de andra smackade på sina hästar så svarade min. Han är helt otrolig.
Segertiden blev 1.11,7a/2140 meter. 

Örjan Kihlström kunde fira en dubbel på Hagmyren. Tillsammans med Susanne Richters Ural (e. Jaded) blev det uppvisning i klass I-försöket. Trots ett lopp utvändigt om ledaren i bra tempo kunde femåringen bara lämna konkurrenterna när upploppet kom.
– Han fick gå själv i princip hela vägen och han var stark och rejäl. Det känns som att han påminner om sin pappa, som också tyckte om att tuffa på i sitt eget tempo utan att bry sig om ryggar, sade Kihlström.
I kallblodsloppet därpå serverade Kihlström Hövding Jaros (e. Bork Odin) ett fint lopp i tredje invändigt. Där kunde ekipaget sitta till den sista bortre långsidan och sedan gå undan till en säker seger på 1.24,6/2160 meter.
– Det var en jättetrevlig häst att köra. Han gjorde ett bra lopp, sade Kihlström.
Hövding Jaros tränas av Gunnar Kvärne. 

Upp och ner för Kontio

I den första avdelningen fick favoriten Västerbo Pokerface det inte att stämma alls varken innan eller under loppet. Galoppen kom vid ingången i den första svängen och sedan var det över. Istället var det Hungarian Hotwax (e. Orlando Vici) som var bäst tillsammans med Kaj Widell. Kusken bjöd hästen på ett fint lopp i ryggar och sedan spurtade Thomas Lönns fyraåring till en säker seger.
– Han har utvecklats hela tiden och han blir finare och finare. I dag kändes det bra hela vägen, sade Kaj Widell.
Segertiden blev 1.14,a/2140 meter när Elliann och Frilén firade sin andra V75-triumf tillsammans.
Timo Nurmos och Jorma Kontio fick revansch i den sista V75-avdelningen. Efter att Raja Ribb försvarat ledningen i en mycket utdragen spetsstrid mot Flash Hammering kom Tesio fram utvändigt ledaren för att hålla farten uppe. Samtidigt satt Jorma Kontio i fjärde utvändigt och väntade bakom Volocity de Vie (e. Yankee Glide). När luckan kom avgjorde hästen enkelt på 1.13,8a/2640 meter.

Sofia Frilén fick sätta dit Ingemar Söderbergs Ellieann (e. Up Front Larry) trots ett par galoppsteg från dubbla tillägg. Ekipaget kunde dra nytta av det relativt hård tempot och sedan avgöra via tredjespår i slutsvängen. Klockan stannade på 1.13,9/2680 meter.
– Det är roligt när man får köra så här fina hästar. Hon har en otrolig styrka och det blev perfekt i dag med hårt tempo, sade Frilén i vinnarcirkeln. 

Rätt V75-rad: 2–14–5–3–3–1–2
Utdelning
7 rätt: 3436 kr
6 rätt: 60 kr
5 rätt: jackpot

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.