Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cleangame omutlig i Prix du Luxembourg

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Cleangame med tränaren Jean-Michel Bazire hade uppvisning i årets upplaga av Prix du Luxembourg och vann lekande lätt på 1.10,8. Svenskfödde Cash Gamble avslutade vasst till andraplatsen medan Dijon blev trea. 

Publicerad:

Vinterns stora dominant på Vincennes, Jean-Michel Bazire, går inte att stoppa för tillfället och i Grupp III-loppet Prix du Luxembourg kunde legendaren räkna hem ännu en fin seger. Cleangame, som hittat en extra växel sedan ankomsten till Bazire förra vintern, var favorit på förhand i loppet över 2100 meter och var också smått outstanding när det gällde. 

Bazire tog en lugn start från bricka två bakom bilen och snabbast öppnade Sharon Gar som kördes till spets av Jean Philippe Monclin. Ledaren fick Dijon utvändigt om sig i den snabba öppningen och fick släppa taktpinnen efter 600 meter till Abydos du Vivier och Nicolas Bazire som kommit igenom bra från bakspåret. Första 600 meterna avverkades efter kvicka 1.07,9 och kort senare övertog Dijon ledningen. 

De första 1100 meterna gick via 1.09,7 och i tredjespår kom Jean-Michel Bazire dundrade med Cleangame som kördes till täten med 900 meter mål.  Sedan var det inget snack.  Cleangame såg ut som en rund miljon in mot upploppet och när Bazire begärde lite mer av sin häst så lämnade valacken konkurrenterna bakom sig. Segern blev klar med flera längder och Cleangame vann med krafter sparade på 1.10,8a/2100 meter. Triumfen var värd 45.000 euro.

Svenskfödde Cash Gamble och Franck Nivard tog hand om andraplatsen efter en stark avslutning. Ekipaget fick draghjälp av Day or Night In och Johan Untersteiner ute i spåren genom slutsvängen och in på upploppet vred Nivard på i egen attack. Cash Camble var tvåa på 1.11,2a/2100 meter före Dijon med tränaren Romain Derieux på 1.11,3a/2100 meter. 

Day or Night In orkade inte riktigt hela vägen efter en offensiv satsning i fjärde- och tredjespår. Björn Goop med I Love Paris följde med i rygg på Cash Gamble, men fick nöja sig med åttondeplatsen till slut.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.