Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Coin Perdu opererad

Foto: ALN
Coin Perdu har opererats i halsen. Foto: ALN

Svante Båths Coin Perdu är obesegrad efter fem starter i livet. Nu kommer det dröja ett tag innan vi återigen får se stjärnan på tävlingsbanan, hästen är nämligen nyligen opererad.

Publicerad:

För en och en halv vecka sedan vann Coin Perdu (e. S.J.'s Caviar–Piova Kronos) Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro. Hästen är fortsatt obesegrad efter fem starter som tvååring och ser ut att gå en mycket intressant framtid till mötes. Men allt har inte varit felfritt för den Svante Båth-tränade hästen. Coin Perdu har haft vissa problem med andningen och stallet meddelar att vissa missljud hörs när hästen andas. Operationen har ägt rum hos Catarina Fischerström på Bergsåkers hästklinik.

- Det är dessa vi ska försöka råda bot på. Man ser den mjuka gommen och när han andas med munnen glider gomseglet upp och lägger sig över struplocket. Detta hindrar luftpassagen genom svalget och ett missljud hörs. Lyckligtvis är problemen inte större utan att Catarina tyckte vi skulle prova att laseroperera honom och dela en muskel. Det gör att Coin Perdu inte behöver sövas, vilket alltid är en risk för en häst, säger Svante Båth på sin hemsida.

Vidare berättar Svante Båth att hästen nu kommer få fem veckors vila innan han tränas igång igen och någon start är inte aktuell förrän tidigast i april månad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.