Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Coin Perdu plockade ner allt

Foto: Tommy Andersson/ALN
Foto: Tommy Andersson/ALN

Breeders Crown-loppet för de tvååriga hästarna blev dramatiskt. Mattias Djuses Mr Deauville galopperade i spets efter halva loppet. Seger gick i stället till Erik Adielsson med Svante Båths Coin Perdu efter ett fint upplopp.

Publicerad:

Erik Adielssons superform fortsätter att hålla i sig. På Solvalla under onsdagen plockade han hem Breeders Crown för tvååriga hästar med Svante Båths Coin Perdu (e. S.J.'s Caviar). Från början var Mattias Djuses Mr Deauville allra snabbast ut bakom bilen. Ekipaget öppnade första 500 meterna efter 1.10,1. Hästen kastade sig dock i galopp med knappt 800 meter kvar till mål och i stället var det Kiss Me Tooma och Jennifer Tillman som noterades för 1.13,2 på varvet.

Favoriten Current Affair fick ett drömlopp och såg segerfarlig ut i sista sväng. Hon hade dock ingenting att sätta emot när Erik Adielsson vred ut sin häst över upploppet. Coin Perdu noterades för 1.13,0a/1.640 meter vilket är nytt svenskt rekord för tvååriga hingstar. Förstapriset i loppet uppgick till 175.000 kronor.
– Det har gått väldigt, väldigt bra. Man har insett med åren att det beror väldigt mycket på vilka hästar man får köra och jag är oerhört tacksam. Det blev ett högt tempo på loppet och hästen gjorde precis vad jag hoppades, säger Erik Adielsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.