Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Comebacken dröjer för Heiskanens stjärna

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Southwind Mozart tvingas till operation. Veijo Heiskanens stjärna har problem med ett bakben. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Ingen start sedan Sprintermästaren i fjol och det kommer att dröja innan Southwind Mozart är tillbaka på tävlingsbanan. Veijo Heiskanens femåring ska nämligen opereras.

Publicerad:

Southwind Mozart (e. Muscle Hill) ströks inför sin tänkta årsdebut på Jägersro i maj, men tränaren Veijo Heiskanen trodde då på en snar återkomst för femåringen. Nu får dock Heiskanen att tänka om sedan hästen fått problem med ett bakben. Problem som tvingar Southwind Mozart till operation.
– Läget är inte jättebra med hästen. Han har en liten operation framför sig om två veckor. Man måste nästan vara veterinär för att kunna förklara vad de ska göra, men han har problem med ett bakben.

Är det samma skada som hindrade honom inför årsdebuten?
– Nej, inte alls. Den gången trampade han bara fel. 

Hur länge blir han borta?
– Jag vet inte just nu. Jag får reda på konvalescenstiden senare i veckan.

Southwind Mozart gjorde sin senaste start i juli i fjol som oplacerad i Sprintermästarens final. Han vann de övriga fyra loppen han startade i under fjolåret, bland annat Ina Scots Ära på Mantorp där han besegrade Readly Express.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.