Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Costello dominerade från dödens – Månprinsen trea

Foto: ATG LIVE
Foto: ATG LIVE

Gunnar Melanders stjärna kunde inget göra åt finske Costello i Nordic King. 

Publicerad:

50 000 euro väntade vinnaren av Nordic King på Härmä-banan i Finland. Jan-Olov Perssons Lome Brage fick nöja sig med ryggen på Välädhys samtidigt som storfavoriten Costello (e. Suikun Ralli) hamnade först utvändigt på en inledande femhundring som klockades till 1.18,0.
När slutsvängen kom hade Gunnar Melander lämnat köpositionen med Månprinsen A.M. och anslutit till tättrion – och när upploppet kom var det den kvartetten som gjorde upp. 
Ville Herttua-tränade Costello var den tuffaste tillammas med körande Risto Tupamäki. Trots en utvändigt löpning kunde han plocka ner ledaren, som i sin tur höll undan för en starkt spurtande Månprinsen A.M., som bjöd på en svettig slutrunda. Jan-Olov Perssons Lome Brage hängde med till en fjärdeplats tillsammans med Mika Forss. 

Victory Bonsai skrällde

Det var ett gäng meriterade varmblod som gjorde upp över 1609 meter strax före kallbloden. Alessandro Gocciadoros storfavorit straffade ut sig med galopp direkt från sitt innerspår tillsammans med körande Wilhelm Paal. Istället kunde Tommi Kylliäinen ta hand om ledningen bakom Workout Wonder. På sin utsida fick han Iikka Nurmonen och hans Starzinner, tidigare tränad av Peter Untersteiner. Denne kunde också koppla grepp redan i slutsvängen och såg länge svårslagen ut. Längre ut i banan kom dock Victory Bonsai (e. Kadabra) som, efter ett lopp i tredje utvändigt, spurtade bäst och kunde vinna tillsammans med tränaren Marko Hakkarainen. Förstapriset var 20 000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.