Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cyber Lane tillbaka i vinnarspåret

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Cyber Lane tog sin 19:e seger i karriärens 24:e start under fredagen. Här vid ett tidigare tillfälle. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Cyber Lane gav ett utmärkt formbesked under Axevallas fredagstävlingar när han vann Femåringspriset enkelt före Monark Newmen, på 1.11,6a/2140 meter.
– Om han är redo för Jubileumspokalen? Han är redo för vilket lopp som helst, konstaterade Johan Untersteiner nöjt.

Publicerad:

Efter två mindre plumpar i protokollet är Cyber Lane åter en vinnare och insatsen denna kväll var rakt igenom solid. Från spår två bakom bilen öppnade Cyber Lane snabbt till spets och fick Mustle Hustle i rygg och Monark Newmen utvändigt om sig. Varvet gick via 12,1 och Untersteiner skärpte tempot successivt under slutvarvet. Monark Newmen försökte gå i närkamp i sista sväng, men Cyber Lane ville annat och gick undan i läcker stil till seger med fyra längder. Belöningen var 100.000 kronor.
– Han var slagen lite tidigt senast och jag hade ingen bra känsla då. Så var det inte dag, han sprang och klippte med öronen och var precis lagom på bettet. Han var riktigt fin och det var en skön känsla att köra honom, sa Johan Untersteiner som kan se fram emot Jubileumspokalen med tillförsikt. 

För Muscle Hustle släppte ena skalmen med 200 meter kvar och Robert Bergh fick bromsa in med hästen över upploppet, och loppet var bara att glömma.

Noterat

De startande i Sveriges längsta lopp, Axevalla Maraton, hade respekt för distansen och de tre varven första gick i sakta mak med ledande Explosive Merlot som hade Antonio Trot utvändigt om sig. Slutvarvet bjöd däremot på 12-fart och i sista sväng satte Antonio Trot klorna i ledaren och avgjorde väldigt enkelt. En suverän insats på sluttiden 1.16,4/4160 meter. 
– Han låg lugn hela vägen och pullade ingenting. Han var inte trött i mål, sa Jorma Kontio om Nurmos-träningen som belönades med 200.000 kronor.
Apollon de Kacy galopperade oväntat i kön med 800 meter kvar och Reckless kom aldrig in i matchen i den snabba avslutningen.

Noterat
I Tvååringspremiären övertygade Zola Key från ledningen för Björn Goop och vann med flera längder på 1.17,4/1640 meter. Norske snackhästen Custom Colt stod för en svettig upphämtning till andraplatsen efter sin startgalopp och gick slutvarvet i 13,5-fart. Henry Rorgemoen tränar talangen och Peter Untersteiner körde.

I Fyraåringsloppet  kom mycket att avgöras i spetsstriden där Velvet Gio med Björn Goop lyckades svara ut Fritiof. Efter det var det lugna gatan för Magnus Dahléns italienare som vann på ett bra sätt före Spickleback Face i dödens.

Aleppo Pine gav ett fint intryck när hon joggade hem Treåringsstoet med krafter kvar. Ekipaget gled till ledningen efter 500 meter och Kenneth Haugstad hade full kontroll på händelserna i upplösningen.

Det behövdes inget skiljeheat i heatloppet och det såg Peter Untersteiner till med Star Costashorta. Fyraåringen var bara bäst och vann båda loppen från ledningen, varav det första på nya rekordet 1.12,7a/2140 meter. Den totala belöningen blev 200.000 kronor.
– Vi hade flyt med två bra spår och hästen är verkligen i ordning, sa Peter Untersteiner som satte tonen för helgen med fyra segrar under kvällen.

Passas nästa gång: Spickleback Face kördes fram till dödens med 1500 meter kvar och höll starkt som tvåa bakom Velvet Gio. Tar snart första årssegern.

Vinnare på Axevallatravet
Lopp 1: Il Duce Boko (e. Muscle Hill) - Peter Untersteiner
Lopp 2: Zola Key (e. Zola Boko) - Björn Goop
Lopp 3: Ofelia O.E. (e. Love You) – Peter Untersteiner
Lopp 4: Star Costashorta (e. So Perfect) - Peter Untersteiner
Lopp 5: Cobbys Olifant (e. Orlando Vici) – Joel Uhrberg (Thomas Uhrberg)
Lopp 6: Quite Right (e. Quite Easy U.S.) – Björn Goop
Lopp 7: Cyber Lane (e. Raja Mirchi) - Johan Untersteiner
Lopp 8: Exclamation Mark (e. Cantab Hall) - Ulf Ohlsson (Reijo Liljendahl)
Lopp 9: Star Costashorta (e. So Perfect) - Peter Untersteiner
Lopp 10: Velvet Gio (e. Nad Al Sheba) - Björn Goop - Magnus Dahlén
Lopp 11: Aleppo Pine (e. Maharajah) – Kenneth Haugstad - Roger Walmann
Lopp 12: Antonio Trot (e. Orlando Vici) - Jorma Kontio – Timo Nurmos
Lopp 13: Scorzone (e. Conny Nobell) - Veijo Heiskanen

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.