Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Czernyson vann final på Meadowlands

Foto: Maria Holmén, TR BILD
Jonas Czernyson hade en fin kväll på Meadowlands och vann dagens mest penningstinna lopp. Foto: Maria Holmén, TR BILD

Jonas Czernyson fick jubla under Meadowlands tävlingar på torsdagen. Svenskens sto Never Ever Clever besegrade hingstarna i kvällens mest penningstinna lopp och vann övertygande via 1.11,5a/1.609 meter.

Publicerad:

Det handlade om finalen för serien "Dash for the G-notes" (fritt översatt: "Rusa för tusenlapparna") dit Jonas Czernysons Never Ever Clever kvalat in med segern senast på Meadowlands. Finalen skulle körts redan för en vecka sedan men tävlingarna blev då inställda på grund av en snöstorm.

Men på torsdagen var det så dags och loppet som tv-sändes blev en sevärd historia. Brett Miller och Never Ever Clever låg i fjärde invändigt efter 600 meter när Miller chansade och testade för tät. Det gick hem och efter 800 meter via 1.09,9 satt ekipaget i ledning. In på upploppet skaffade sig Never Ever Clever en lucka och kunde till slut hålla undan säkert för drivning före förhandsfavoriterna Montalbano Bi och Detroit Rapper från Patti Harmons stall. 

Segertiden skrevs till 1.11,5/1.609 meter och finalsegern gav 7.500 dollar i förstapris. Czernyson bjöd på en segergest efteråt i vinnarcirkeln och sträckte upp Never Ever Clevers huvudstång i luften. 

Never Ever Cleaver (e. Muscle Hill) har nu tagit elva segrar på 62 starter och tjänat närmare 140.000 dollar. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.