Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dags för Kolgjini Sales

Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD

Det är klart för Kolgjini Sales 2018.
Under den gångna helgen kom auktionskatalogen – med mängder av toppstammade objekt.

Publicerad:

Fredagen den 31 augusti är det dags – Lutfi Kolgjini anordnar Kolgjini Sales på sin träningsanläggning Vomb. Totalt är det 93 nummer som ska gå under klubban och Jägersrotränaren ser fram emot en lyckad auktion, även om just priserna aldrig är någonting man kan ta för givet.
– Det blir självklart intressant att se hur marknaden ser ut i år, men jag hoppas givetvis att jag och de övriga säljarna på årets auktion får skäligt och bra betalt. Jag tror absolut att det blir en kanonkväll på Vomb, en kväll som startar Derbyhelgen, säger Lutfi Kolgjini.

Bland de 93 hästarna som säljs finns den ena toppstammade efter den andra. En hingst vars avkommor säkerligen kommer få lite extra uppmärksamhet är Joke Face, som så tragiskt dog 2016.
– Det är Joke Faces sista kull, så det är klart att det känns lite i magen. Det är en häst som betytt otroligt mycket för mig och han har visat sig duga bra i aveln också. Synd bara att vi inte får fortsätta se kullar med honom som far.

Förutom Joke Face finns även topphingstarna Ready Cash, Muscle Hill och Father Patrick representerade, liksom Bold Eagle och Readly Express, duon som fortfarande visar sig starka på tävlingsbanan.
– Auktionskatalogen består av hästar som är noggrant utvalda, det är verkligen fina hästar som jag hoppas köparna kommer få mycket roligt med framöver. Det är självklart min största förhoppning som har mitt namn på auktionen, säger Kolgjini.

De senaste fem åren har hästar som Platon Face, Princess Face, Rajesh Face, Cyber Lane, Caddie Lisieux, Dibaba och Zara Kronos sålts på auktionen. I fjol var det Nagamori Hill som döpts om till Green Manalishi, som blev auktionskvällens dyring med ett pris á 3.000.000 kronor. Green Manalishi som inlett karriären lysande i USA med två segrar på två starter och sprungit 1.11,7/1.609 meter för tränare Marcus Melander. Frågan är vem som får de största applåderna i år då klubban väl slås i bordet?

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.