Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dahlén förbannad: "Tycker att det är ett skämt"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Rebecca Dahlén. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Rebecca Dahlén är Solvallas i särklass mest framgångsrika amatörkusk under 2019.
Hon blir dock inte utsedd som ”Årets amatör” på Solvalla.
– Jag tycker att deras gala är ett skämt, säger hon.

Publicerad:

På 228 starter under 2018 har Rebecca Dahlén vunnit 34 lopp, varav V75-segrarna med Minnestads el Paso utmärker sig särskilt. Trots att hon vunnit 24 fler sulkylopp än ”tvåan” kommer hon inte att utses som Årets amatör. Anledningen är att det priset tillfaller den kusk som lyckas bäst i Customs amatörserie.

– Jag är så jäkla irriterad, och har varit extremt tydlig till Solvallas sportchef, Anders Malmrot, också. Deras gala är ett skämt, säger hon.

– Mitt förslag är att prisa den bästa Solvallalicensierade amatören i Solvallas amatörlopp och kalla det för exempelvis ”amatörseriechampion” – men att kalla den kusken för ”Årets amatör” tycker jag är ett skämt. Det ska väl inte var viktigare att vinna amatörloppen än andra lopp? Jag har vunnit flest lopp på Solvalla också, men då har det inte varit amatörlopp.

"Vill inte tjata till mig pris"

Anders Malmrot har erbjudit sig att prisa dig ändå – som ”Årets amatörprestation”, men det ville du inte. Varför då?
– Det kom han med nu, efter fyra samtal. Jag känner inte att man ska behöva tjata till sig ett påhittat pris när man är överlägsen.
Priset tycks dock betyda mycket för dig?
– Så klart är det roligt att uppmärksammas om man är bäst och vi, jag och Dennis Palmqvist, har ju startat igång en rörelse så all reklam är ju bra reklam.

Särskilt exempel

Till nästa år har Malmrot öppnat upp en ändring av regelverket.
– Det hjälper ju dock inte mig nu. Jag tror inte att det varit så tydligt exempel någon gång, som nu. Jo, när Daniel Redén var amatörtränare då. Tidigare har jag varit på galor som går ut på att prisa den som är bäst…

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.