Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Danmark hakar på Sverige

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Premiechansen blir hela tiden mer och mer populär i Sverige. Nu står det klart att även Danmark väljer ett liknande upplägg för sina unghästlopp i framtiden.

Publicerad:

Dansk Hestevaeddelöb meddelade under onsdagen att premiechansen även kommer att införas i Danmark. Därmed blir man tredje nordiska land att använda sig av upplägget efter Sverige och Norge. Upplägget med dubbla prispengar som i Sverige blir dock inte verkligheten i Danmark. Man garanterar istället en femtioprocentig ökning i de utvalda loppen som till en början kommer att vara Dansk Travkriterium och Dansk Travderby samt respektive lopps stoavdelningar.

Blir intresset tillräckligt stort i framtiden kommer även Dansk Uppfödningslöpning samt Jydsk 3 årings GP och Jydsk 4 årings GP att ingå. För att premiechansen ska kunna bli verklighet krävs det att minst 75 hästar i F-kullen, som i nuläget är ett år gamla, anmäls. Hästarna i F-kullen ska vara anmälda senast 31 januari 2019.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.