Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dansk stjärna satte banrekord

Foto: JEANNIE KARLSSON
Stand And Deliver kan åtta år gammal vara i sitt livs form. Foto: JEANNIE KARLSSON

På söndagen var det dags för Musketördagen i Skive med flera fina lopp. I Jubileumspokalen bjöds publiken på ett nytt banrekord när hemmahästen Stand And Deliver dundrade runt på 1.10,5/1.600 meter. 

Publicerad:

Det blev rejäl körning i inledningen och sedan O'Grady spetsat kom Stand And Deliver flygande utifrån med Birger Jörgensen och övertog täten. Första 500 gick efter 1.10,6 och Birgensen valde att dra i ett hårt tempo där framme med favoriten Tripolini V.P. och Jeppe Juel i dödens. Första 1000 gick i 11-tempo och i sista sväng började Stand And Deliver grilla sina konkurrenter. In på upploppet hade ledarekipaget skaffat sig några längders försprång och det skulle visa sig hålla hela vägen för Stand And Deliver, som ohotad gick undan på nya banrekordet 1.10,5a/1.600 meter. Förstapriset var 25.000 danska kronor. 

Två längder bakom spurtade Magiccarpetride in på andraplatsen efter en invändig resa och holländske gästen Crizzly Bear tog hand om tredjeplatsen. Tripolini V.P. stumnade efter sin tuffa löpväg och tappade över upploppet till en femteplats. Standout, tidigare hos Stefan Melander och numera hos Rene Jonassen, hade problem att följa Tripolini V.P:s rygg på sista långsidan och slutade sist av de sju ekipagen. 

Stand And Deliver (e. Kadabra), som vann danska derbyt 2013, har nu tjänat över 2.5 miljoner danska kronor. Åtta år gammal och med 82 starter i karriären kan han vara i sitt livs form, men något Sweden Cup-äventyr är tränaren Peter Rudbeck inte särskilt sugen på. 
- Jag har sagt tusen gånger att vi vill stötta de danska storloppen. Jag vinner hundra gånger hellre ett lopp på en dansk storloppsdag än att jag testar honom i Sweden Cup, sa Skiveamatören i vinnarcirkeln enligt danskhv.dk.

Det tidigare banrekordet hade Ophoto Brogård som noterade 1.11,6 vid förra årets Jubileumspokal. I årets upplaga blev elvaåringen fyra. 

Lord Valentines Minneslöp för femåringar med 60.000 danska i förstapris blev en rafflande historia med ett svenskt inslag på pallen. Jerry Riordans Tango Negro fick ett fint lopp i andra utvändigt och med 500 kvar satte Wilhelm Paal in attacken och svepte fram till ledaren Photo Lavec. I ett försök att dra undan på upploppet galopperade Photo Lavec, men Tango Negro var sedan chanslös att freda sig mot Amazing Dynamite som spurtade vasst efter sen lucka. Amazing Dynamite (e. Great Challenger) med tränaren Ken Ecce vann på 1.13,1a/2.060 meter och Tango Negro på andraplatsen noterade tiden 1.13,4. 

Svenskfödde Fortune Boko fick en tung resa i mestadels dödens och slutade sist (fyra) av de som inte blev diskade för galopp. Aron the Baron skulle startat i loppet men ströks för hosta. 

I Pay Dirts Minneslopp för treåringar med 60.000 danska kronor i förstapris segrade hemmatränaren Jan Dahlgaard med Quality Fighter (e. Jocose) på 1.15,0a/2.060 meter.

Hugo Langeweg Jr:s spännande löfte Goofy Greenwood (e. Russel November) gjorde ingen besviken i Frosty Hanovers Minneslopp för fyraåringar. Goofy Greenwood tilläts köra i ett beskedligt tempo i ledningen och över upploppet stack han undan till en ohotad seger på lätta ben. Tiden 1.13,9a/2.060 meter och 60.000 danska kronor intjänat för valacken som i fjol vann holländska derbyt och som har sju segrar på åtta starter. Blackhawk och United Love som också är i holländsk träning tog hand om andra- respektive tredjeplatsen. Jerry Riordans Unikum R.L. slutade fyra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.