Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dante Boko showade i guld

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Adrian Kolgjini gjorde ingen tavla och ramade in V75-omgången, här med Dante Boko som var överlägsen i guld. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Det fanns bara en häst på banan i Gulddivisionen. Dante Boko var fullständigt överlägsen inför hemmapubliken och glänste på 1.11,9a/2.140 meter. 
– Han är fantastisk, säger segerkusken Adrian Kolgjini.

Publicerad:

Nej, det blev aldrig något snack i Gulddivisionen. Adrian Kolgjini körde till ledningen direkt och fick öppna varvet på beskedliga 1.14,4. Sedan var det dags för show. Kolgjini skärpte tempot rejält under slutvarvet och i utgången av sista sväng hade ekipaget skaffat sig flera längder till övriga. Ett avstånd som växte över hela upploppet till 20-30 meter i mål.
 – Han var fantastisk. Sju år och beter sig som en unghäst, han är för jäkla läcker. Det blev precis som jag hade hoppats och det var skönt att allt fungerade. 
– Jag visslade på han en gång i långsidan och då tog han tag i grejerna rejält. Det blev väldigt lätt. Jag hoppas att han kan vara med i Prix du Luxembourg sista helgen i januari, han kan vinna där.

Caid Grif fullföljde godkänt som tvåa och Tripolini V.P. tog hand om tredjepriset efter en invändig resa. Cruzado dela Noche fick nöja sig med en fjärdeplats efter sin dödens-resa.

I övrigt på V75...
Det blev en V75-dubbel för Adrian som vann med Neelix i prologen. Även här var seger-receptet spets-slut. Tilläggshästarna hade inget att sätta emot och samma gällde favoriten Spickleback Face, som fick se sig slagen som tvåa med sex längder av Neelix. Segertiden 1.14,1/2140 meter volt.
– Neelix är en av de största travhästarna jag kört och han har tagit tid på sig. Han kommer duga långt i Derbyt om han fortsätter utvecklas, sade Adrian Kolgjini.
  
Stefan Perssons "stålman" Man Of Steel gjorde debut på V75 inom Klass II och på vilket sätt sedan. Fyraåringen flög till ledningen och blev pigg på kuppen, första 500 öppnades på 1.08,0 och 1.10,7 på varvet. Sista 500 gick av förklarliga skäl långsammare, men ingen kunde utmana Man of Steel som med spänstiga steg lämnade konkurrenterna till en läcker seger på 1.12,2a/1640 meter.
–  Jag satte på honom ett halvstängt huvudlag i dag och det blev lite för bra...När man kollade på klockan med strax tio på varvet så kände man att det gått lite för fort. Men det gick bra ändå och jag älskar den här hästen. Han är otroligt fin och har en fantastisk teknik och jag behövde aldrig rycka tussarna, sa Stefan Persson i vinnarcirkeln.

Omgångens största favorit, Angle of Attack, gjorde inte spelarna besvikna. Robert Bergh tog över ledningen från Sylvester D.K. vid 500-meterspasseringen som öppnades via 1.07,9. Angle of Attack fick sedan dämpa tempot rejält och i sista sväng drog Bergh undan samtidigt som Pajas Face tröttnade i dödens. Segern blev mycket lätt på 1.13,9a/2140 meter före bra avslutande Jairo och Onceforallface.
– Han kändes väldigt bra. Han har vunnit många lopp med skor och jag hade stor tilltro inför det här. Han gjorde det på ett galant sätt, sa Robert Bergh.
  
Bronsdivisionen bjöd på en skräll efter ett rafflande lopp. Marciano satt lite oväntat i ledningen efter 500 meter och fick Sobel Conway utvändigt om sig med 1500 kvar. Med 700 kvar galopperade Marciano bort sig och Sobel Conway tog över för att direkt få press från stallkamraten Staro Ivy League. Men det var Juan som skulle ta hem segern, trots tredjespår sista 800 meterna höll Christian Lindhardt-träningen fart allra bäst till slut med Peter Ingves, på tiden 1.15,1/2640 meter volt. 
– Det är en knepig herre och han kan lägga av plötsligt. Men i dag höll han i gång riktigt fint och tog dem på styrka, sa Ingves efteråt.

Klass I fick en rumphuggen inledning med galopp på bland andra Platoon Face. Favoriten kom tillbaka och styrdes fram till dödens, men galopperade i sista sväng. Vann gjorde Demolition Man F. som efter tidig ledning bara stack undan över upploppet till en imponerande seger 1.13,6a/2140 meter.
– Han var riktigt bra i ordning och sprang bara och klippte med öronen. Det kändes väldigt stabilt, sa Peter Untersteiner om Bengt A Nilsson-träningen.

V75-raden blev 2-5-5-4-3-5-3 och utdelningen för sju rätt landade på 23.396 kronor. Sex rätt gav 183 kronor och fem rätt 21 kronor. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.