Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Därför får Goop köra trots att han är avstängd

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Avstängd för att ha stört medtävlare på upploppet i Frankrike.
Trots det får Björn Goop köra under Kriterie-söndagen på Solvalla.
Anledningen: Bristfällig kommunikation.

Publicerad:

På travsport.se kommuniceras dubbla budskap: Dels att Björn Goop är avstängd från och med söndag 29 september och dels att han ska köra på Solvalla den 29:e september. 
Det var på Le Croise-Laroche bakom Bold Eagle, den 18 september, som Goop körde snävt enligt de franska domarna, vilket tidningen Sulkysport också uppmärksammat. 

ST inte informerade i tid

Varför tillåts han då köra på söndag? Svensk Travsports sportchef, Petter Johansson, förklarar:

– I det här fallet handlar det tyvärr om att det landet som utfärdade bestraffningen inte har informerat oss – ST/UET – i tid. Vilket innebär att efter anmälningstidens utgång fick vi reda på att Björn Goop blivit ålagd ett körförbud, därav så var han inte avstängd vid anmälningstidens utgång och får därmed köra den 29/9. Om vi eller något annat förbund har gjort fel så justerar vi aldrig det så att det drabbar den aktive mer än vad som var utgångspunkten t.ex. böter på 900 kr som borde ha varit 1500 kr korrigeras aldrig uppåt.  

 

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.