Sveriges ledande travtidning
ANNONS

De gör upp i Olympiatravet!

Foto: MARIA HOLMÉN
Oasis Bi fick den andra av de sista platserna i Olympiatravets final. Foto: MARIA HOLMÉN

Jon Walter Pedersen har bestämt sig. De här hästarna får de två sista wild carden till Olympiatravet som körs på Åbytravet lördagen den 29 april.

Publicerad:

Propulsion vann det fjärde och sista uttagningsloppet till Olympiatravet, men strax efter målgång berättade tränaren Daniel Redén att man tackar nej till att ställa upp i loppet med 1,5 miljoner kronor i förstapris. Hästen siktas istället mot Finlandia Ajo i Finland. Det beslutet betydde att Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen fortsatt hade två platser tomma till Olympiatravet som körs på västkusten kommande lördag. Valet föll på On Track Piraten och Oasis Bi.
– Det stod mellan fyra hästar till slut. On Track Piraten och Oasis Bi är de vi tror kommer tillföra loppet allra mest. De har visat bra klass på hög internationell nivå. Man måste göra ett val någon gång och i det stora hela har vi bedömt att de här tar de två sista platserna, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet. 

Var det svåra beslut att ta?
– När vi studerat lite fram och tillbaka var vi eniga i beslutet. 

Har alla tio ekipage bekräftat sitt deltagande, eller är det något av dem som fortsatt är osäkert?
– Jag har inte fått tag i Melander, men han har hela tiden sagt att han ska vara med. Jag har dock inte fått det helt bekräftat och det är anmälan till klockan 12 imorgon, men jag räknar med att han är med. 

Vad tycker du om klassen på loppet??
– Jag är nöjd. Det är alltid några som tycker att saker och ting ska kunna vara bättre. Jag vet att jag gjort det jobb jag kan göra för att få till ett så pass bra fält som möjligt och gjorde en gedigen lista från start, men fick nobben av en del franska hästar på grund av att vi inte kunde ordna med flyg. I Sverige är det uttagningslopp och man kan tycka att det är en del äldre hästar med, men det tycker jag också är tjusningen. De är inte avsågade på något sätt. Ingen ska skämmas över att de är med och jag tycker att alla gjort sig förtjänta av en plats. Jag tror att det blir en väldigt sevärd och rolig final.

Det blir även franska kuskar på både Black d'Avril och Voltigeur de Myrt. Alexis Prat kör Black d'Avril medan Lorenzo Donati kör Voltigeur de Myrt. Den defintiva startanmälan går ut 12.00 under söndagen. Startlistan blir klar cirka 18.30 samma dag.

Olympiatravet 2017 – 29/4 – 2140 auto – Förstapris: 1.500.000 kronor:

Your Highness – Titelförsvarare
Voltigeur de Myrt – Wild card
Lionel – Wild card
Nuncio – Wild card
Black d'Avril – Wild card
On Track Piraten – Wild Card
Oasis Bi – Wild Card
Kadett C.D. – Vunnit uttagningslopp
Spring Erom – Vunnit uttagningslopp
Nadal Broline – Vunnit uttagningslopp

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.