Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Delvinatorfallet” i HD?

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Mats Rånlund vann i hovrätten, men riskerar att behöva fortsätta kämpa i Högsta domstolen. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Det tragiska fallet med Mats Rånlunds treåring Delvinator på Rommetravet från juni 2015 kan sluta i Högsta domstolen.

Publicerad:

Travronden har tidigare berättat om efterspelet från Delvinators dödsolycka från E3-kvalen på Romme den 16 juni 2015. Det hela slutade med att ägaren Mats Rånlund tillsammans med delägaren Saxtorps Hästklinik AB lämnade in en stämningsansökan på 1,1 miljoner kronor mot Dalarnas Travsällskap till tingsrätten i Falun. I maj 2017 kom tingsrättens dom. De valde att döma till travsällskapets fördel. Istället för 1,1 miljoner kronor in så tvingades Mats Rånlund och Saxtorps Hästklinik AB betala rättegångskostnader på över 200.000 kronor. Men senare fick man prövningstillstånd i Svea hovrätt.

Hovrättens dom kom i maj i år och där vann Mats Rånlund. Man fastslog 1,1 miljoner i skadestånd plus rättegångskostnader på ytterligare nästan 350.000 kronor plus ränta. Men det här är inte klart än. Nu har försäkringsbolaget IF med stöd av både Svensk Travsport och Dalatravet sökt prövningsrätt i Högsta domstolen.
– Det är IF som vill driva det här vidare, men även Svensk Travsport och vi på Dalatravet tycker att det är en principiellt viktig fråga hur funktionärer på landets travbanor ska agera i liknande situationer, säger Anders Jonsson, ordförande i Dalarnas Travsällskap.

För Rommetravet handlar det i nuläget om en självrisk på 32.000 kronor, det är IF som får ta den klart största smällen.
– Pengar betyder inget för oss i detta fall, utan det är en principiellt viktig fråga. När ett besked kan komma från HD vet jag inte, fortsätter Anders Jonsson.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.