Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbytrea till Redén

Foto: GERARD FORNI
Sceicco med Andrea Guzzinati. Foto: GERARD FORNI

Daniel Redén har nyligen fått in den italienske Derby-trean och nästan fyrfaldige miljonären Sceicco i sitt proffsstall.

Publicerad:

Numera sexårige fuxen Sceicco (e. Look de Star-Itua e. Viking Kronos) tjänade nästa alla sina pengar som två- och treåring. Han vann som tvååring både Grand Premio Allevatore (78.200 euro i förstapris) och Gran Criterium (58.650 euro). Hästen fortsatte riktigt bra även som treåring genom att bland vinna Gran Premio Citta di Napoli (54.740 euro) och Gran Premio Carlo Marangoni i Turin (54.740 euro). Dessutom segrade Sceicco i försök till italienska Derbyt för att sedan sluta trea i finalen (71.400 euro) bakom Sugar Rey och Sansone Bar.

Det blev bara en ”vanlig seger” som fyraåring. Enda riktiga framgången under 2015 var tredjeplatsen i Gran Premio d'Europa i Milano. Förra året var hästen segerlös på nio starter och har varit borta från tävlingsbanan sedan slutet av juli 2016. Han ”vann” dock ett kvallopp i Turin den 2 augusti i år på 1.14,5/1600 meter och är nu sedan några dagar tillbaka i träning hos Daniel Redén. Sammanlagt har Sceicco tagit sju segrar och tjänat 3.901.463 kronor. Han har under hela karriären både tränats och körts av Andrea Guzzinati.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.