Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnaren drabbad av ny gaffelbandsskada

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Conlight Ås framtid är oviss efter ny gaffelbandsskada. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Svante Båths Derbyvinnare Conlight Ås skulle ha gått kvallopp under onsdagskvällen på Solvalla, men tyvärr har sjuåringen drabbats av en ny gaffelbandsskada.

Publicerad:

Det var i måndags som som man märkte att något inte stod rätt till med Conlight Ås (e. Conway Hall).
– Han var lite svullen i vänstra frambenet, där hästen tidigare varit gaffelbandsskadad. Vid veterinärundersökningen på tisdagen visade det sig tyvärr att Conlight fått ny känning i samma gaffelbandsgren som tidigare. Han är inte halt nu, men skulle gå sönder om vi fortsatte köra, berättar Svante Båth.

Givetvis är det här ett tufft besked för både ägare, tränare och skötare till 2015 års Derbyvinnare. Senaste starten gjordes för nästan precis två år sedan på Vincennes.
– Det här känns jättejobbigt. Samtidigt har vi gjort allt som går för att få hästen tillbaka, till och med lagt på ytterligare tre-fyra månader på grund av de sämre banorna. Så vi har verkligen inte tagit ut honom för tidigt.

Framtiden?
– Jag måste förstås ta ett snack med ägarna. Hästen har mycket ogjort på tävlingsbanan, men samtidigt känns det nu som rejäl uppförsbacke. Så jag vet inte hur det blir.

Conlight Ås har hittills ordnat sju segrar och tjänat nästan 3,7 miljoner kronor. Ännu mera på kontot har Svante Båths Derbyvinnare från 2014: Poochai (e. Make It Happen, 13 segrar och 5,2 miljoner kronor). Åttaåringen har inte startat sedan 21 december, men nu närmar sig årsdebuten.
– Jag körde banjobb med honom på Bergsåker i går och hästen är startklar. Däremot kryllar det inte direkt av lämpliga lopp att börja med, men snart så ska han ut, berättar Svante, som också fått ett datum för när han kan flytta in i sitt nya hus på Stora Alby.
– Den 18 oktober är vad som gäller. Det känns väl långt fram, men nu har jag i alla fall fått ett specifikt datum.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.