Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det är jätteinspirerande"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Rebecca Dahlén, Minnestads el Paso, Dennis Palmqvist. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Dennis Palmqvists Minnestads el Paso var tillbaka på tävlingsbanan efter två månaders frånvaro. Han slog till med banrekord direkt – och i dagarna flyttar hela stallet till Julmyra.

Publicerad:

När Dennis Palmqvists Minnestads el Paso (e. Adrian Chip) på fredagen passerade Rättviks mållinje på 1.12,1/1660 meter tillsammans med Rebecca Dahlén noterades han för nytt banrekord. Detta trots att han varit ifrån tävlingsovalen i över två månader.
– Det var en jättebra insats, så klart. Vi ville anmäla honom till ett mer vanligt lopp för att han skulle få en vilsam resa i ryggar, men Elias Strandberg gjorde alla rätt bakom hästen han körde och det var nära att de lyckades snuva oss på segern. Men min häst avgjorde på sin hårdhet, säger Rebecca Dahlén.

Är du förvånad över att han gick 1.12,1?
– Ja, det måste jag säga. Han har haft det väldigt lugnt i ett par månader och haft det lite småstruligt. Han tränar alltid dåligt i intervaller och har inte gått några banjobb. Han gör den här prestationen rakt ut från ingenstans och det var dessutom minusgrader, säger Rebecca Dahlén.

Hur ser framtiden ut för honom?
– Vi vill att han ska få lite snälla lopp nu. Han har haft mycket dåliga spår och får alltid göra grovjobbet själv. Vi försöker hitta lopp med lämpligt motstånd, men i vinter så duger han bra i silverdivisionen.

Det är spännande tider för Dennis Palmqvist och Rebecca Dahlén. I somras kom de i kontakt med Nataliya Stroy som numera har ett flertal hästar i Palmqvists träning. De närmsta dagarna gåt flyttlasset från Billerstena gård till Julmyra.
– Vi flyttar främst för att vi fått in Nataliya som hästägare i stallet. Hon har fått Julmyra att bygga ett stall som vi ska husera i. Det passar oss väldigt bra i tiden. Jag tycker att vi haft bra resultat på den gården vi haft. Vi har inte haft det så förspänt gällande materialet på starthästarna och vi har egentligen inte haft någonting speciellt att träna på. Förutsättningarna på Julmyra går inte ens att jämföra och jag hoppas att vi ska ta ett kliv till.

Hur kommer det sig att Nataliya Stroy valt att satsa på er, tror du?
– Det är en ren slump. De anmälde Southwind Queen till ett lopp på Lindesberg i somras som hette Ladies Only. De trodde att det var ett stolopp, men det var i själva verket ett damlopp och de stod där utan kusk. De frågade om jag kunde köra och det gjorde jag. Hon var nöjd och efteråt frågade hon om vi kan ha hand om hennes hästar. Det är jätteinspirerande. Travsporten behöver fler som henne. Hon satsar verkligen, säger Rebecca Dahlén.

Hur många boxar kommer ni att ha på Julmyra?
– I det stall som byggs finns det 28 boxar, men sedan hyr vi en länga i ett stall bredvid också. Nataliya har 16-18 hästar hos oss just nu och sedan har vi ett 20-tal egna. Vi ska inte bara vara privattränare åt henne, utan vi är även öppna för andra ägare.

Vad är målsättningen för stallet i framtiden?
– Med sådana här utökade möjligheter, både stallmässigt och hästmässigt, så siktar vi högt. Vi har mycket unghästar nu och det är klart att vi vill hävda oss i större lopp. Det är bara att börja leverera.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.