Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det här är en skandal"

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Öystein Tjomsland. Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

Derbyseger, men böter och avstängning för felaktig drivning. Domarnas bestraffning mot Öystein Tjomsland kvarstår och beskedet upprör den norske tränaren.
– Det är provocerande. Vad skulle jag ha gjort annorlunda? säger Tjomsland till Trav365.no.

Publicerad:

Drivningen som Östersundstravets domare fann felaktig i Svenskt Kallblodsderby var en nödvändig korrigering, menar Öystein Tjomsland. Norrmannen säger att hans segrande häst, Philip Ess, stördes av en kamerablixt och ville efteråt få straffet hävt. Så blir dock inte fallet. Bestraffningen kvarstår till Tjomslands stora förtret.
– Ingen vet hur det hade slutat om jag inte hade korrigerat hästen. Nej, det här provocerar mig så pass mycket att jag nästan skulle vilja få det prövat i civilrätten, säger Öystein Tjomsland till Trav365.no.
– Det är helt sjukt. De säger att jag ska korrigera hästen annorlunda, men inte hur. Jag ställer mig frågande till deras hästkunskap. För mig är det här en skandal.

Öystein Tjomsland fick 7.000 kronor i böter för felaktigt bruk av körspö och är dessutom avstängd från att köra från onsdag till söndag nästa vecka. Därmed missar han Svenskt Kallblodskriterium på Dannero.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.