Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det sänder ut fel signaler"

Foto: Hanold/ALN
Adrian Kolgjini med hjälmen på. Det hade han inte vid segerdefileringen i Årjäng på lördag, vilket kostade honom 500 kronor i böter. Foto: Hanold/ALN

500 kronor i böter. För att ha segerdefilerat utan hjälm. Adrian Kolgjini bestraffades efter lördagens storloppsseger med Dante Boko.

Publicerad:

Adrian Kolgjini och Dante Boko vann Årjängs Stora Sprinterlopp, men efteråt hade måldomarnämnden synpunkter på segerkuskens agerande. Dels drog Adrian Kolgjini på sig 6.000 kronor i böter samt fem dagars avstängning för felaktig drivning, dels får han böta 500 kronor för att inte ha använt hjälm vid segerdefileringen.
– De skjuter sig själva i huvudet den här gången, måldomarna i det här fallet. Om de vill ha segerkuskar som står med körglasögonen och hjälmen på så får de tycka det, men när jag vinner lopp så visar jag vad jag känner, kommenterade Adrian Kolgjini bestraffningen i Expressen.

Bo Bergkvist var måldomare under gårdagens tävlingar och för honom var beslutet däremot givet.
– Det står i reglementet att man ska använda hjälm, säger Bergkvist till Travronden och fortsätter:
– Jag pratade med såväl riksdomaren som koordinatorn Staffan Falk och vi var eniga om att det sände ut fel signaler. Om man plockar av sig hjälmen under segerdefileringen och det händer en olycka är det ju inte så bra. Därför var vi tvungna att göra på det här viset

Travronden har sökt Adrian Kolgjini.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.