Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dijon tog ner Django Riff

Foto: MIA TÖRNBERG/Travronden
Django Riff fick se sig besegrad på Vincennes. Foto: MIA TÖRNBERG/Travronden

Under måndagen avgjordes Grupp II-loppet Prix Abel Bassigny på franska Vincennes. Kulltoppen Django Riff övertog spets en bit in i loppet, men fick ge sig över upploppet.

Publicerad:

Den franska kulltoppen Django Riff (e. Ready Cash) var spelad till storfavorit i Prix Abel Bassigny (€120.000) på Vincennes. Treåringen, som vunnit elva av sina 17 starter i livet, fick en dryg inledningen på loppet, men kördes till spets efter drygt 500 meter. Tempot i loppet på ett regntungt Vincennes var hårt, Django Riff öppnade första 675 meterna efter 1.12,2 och första 1175 på 12,6. 

Django Riff var i ledning in på upploppet, men fick se sig slagen av en smygkörd Dijon (e. Ganymede) som under stora delar av loppet låg i rygg på ledaren. Dijon körde till seger av Romain Derieux och det här var sjätte gången hästen var först över mållinjen. Förstapriset uppgick till 54.000 euro och segertiden skrevs till 1.14,1/2.175 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.