Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Disco starkast från dödens

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Disco Volante och Ulf Ohlsson vann Arwid Stjernswärds Minne. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Stefan Melanders Disco Volante hade inte vunnit lopp sedan i maj – men från dödens i Arwid Stjernswärds Minne var han huvudet högre än sina konkurrenter.

Publicerad:

Ulf Ohlsson placerade Stefan Melander-tränade Disco Volante (e. Scarlet Knight) först utvändigt om ledande Star Advisor Joli när Arwid Stjernswärds Minne avgjordes på Jägersro. Efter en övertygande insats kopplade den sjuårige valacken segergreppet över upploppet – och han höll förtjänstfullt undan på 1.11,9a/1640 meter.
– Jag hade stora förhoppningar i dag. Det var läget emot, men vi kom ned i banan och han var fin. Han låg på mycket och då blir man lite orolig, men han kändes stark 300 meter kvar och jag hade gott mod att vinna loppet. Han var ju med i Elitloppet förut och har visat kvalitet, sade Ulf Ohlsson.

Segern togs närmast före Shogun D.K. och West Wing och var Disco Volantes första sedan i maj.

Varvet från mål i klass I-försöket gick Jaap van Rijn fram i dödens med egentränade Hector Boko (e. Going Kronos) och från den positionen kunde den sexårige valacken ta en säker seger. Hector Boko höll förtjänstfullt undan före Volare Gar på 1.12,8a/1640 meter och noterades för sin fjärde raka seger.
– Vi fick en bra start. Jag trodde att det kanske skulle strula från spår åtta, men det löste sig bra. Jag kunde inte köra så mycket på min häst över upploppet. Han är ganska stressad och gör av med mycket energi och har lätt att tappa fokus den sista biten. Men idag var han lugn och visade fint löphuvud, sade Jaap van Rijn.

Jeppe Juel tyckte att Dusty Shadow (e. Andover Hall) skulle gå till avel. Så blev dock inte fallet och efter två V75-segrar på lika många månader är nog samtliga inblandade nöjda med det.I lördagens försök i Diamantstoet drog Juel och Dusty Shadow nytta av att Donatella Center blev het utvändigt om ledande Linda's Girl. Det danska ekipaget attackerade på sista bortre långsidan och slog sedan av Seven Karats som fick chansen från vinnarhålet till slut.
– Det blev bra tempo och jag hade god tro på henne hela tiden, sade Juel som nu siktar mot Solvalla.
– Det är finalen i Stockholm som är nästa mål.Dusty Shadow vann på 1.14,1 över full väg och har nu tagit åtta segrar på sina fjorton starter hittills i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.