Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dispens för Harry?

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Harry Haythrow tjusade V75-publiken under många år och kanske, kanske är hästen på väg tillbaka till tävlingsbanan igen. Foto: Mia Törnberg/TR Bild

V75-kändisen och femfaldige miljonären Harry Haythrow föll för åldersstrecket vid årsskiftet, men kanske är det ändå inte sluttävlat.

Publicerad:

Svensk Travsport gick nyligen ut med nya åldersgränsen för hingstar och valacker. Tidigare var det tolv år som gällde, men nu får hingstar och valacker tävla till och med 14 års ålder. Men detta gäller från och med kullen födda 2007. Alltså inte numera tolvårige Harry Haythrow (e. Rite On Line), som är född 2006 och 13 år gammal.

– Jag funderar på att skicka in en dispensansökan. Hästen är väldigt pigg i jobben och det skulle inte ta lång tid att få honom redo för start, säger ägaren och tränaren Johnny Johansson.

Harry gjorde mellan juli 2011 till augusti 2015 osannolika 69 raka V75-starter. Under sitt sista år (?) på tävlingsbanan ordnade Harry en seger på 13 starter och tjänade 225.721 kronor. Sammanlagt blev det 15 vinster och nästan fem miljoner kronor.

– Sedan hästen slutade i början av december förra året har han fått gå jobb en gång i veckan och han trivs med att vara igång. Jag hörde det här om höjda åldersgränser redan i höstas och det känns lite synd att det hela inte kom förrän nu, säger Johnny Johansson, som kanske tänker skicka in en dispensansökan.

Men om Harry börjar tävla igen – och om han får det – är det inga jättehöga krav som Johnny ställer på sin gamle kämpe.

– Nej, vi siktar inte på gulddivisionen och så, men det skulle vara roligt att vara med i Speed Race igen.

Förra året blev Harry Haythrow tvåa bakom M.T.Insider i Speed Race under Elitloppshelgen på Solvalla.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.