Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Djali Boko åter till försäljning

Foto: ANNA PERSSON/TRAVRONDEN
Foto: ANNA PERSSON/TRAVRONDEN

För en tid sedan meddelade Trav 1609 att man sålt Djali Boko, Darling Hornline och Cashback Pellini till Falkbolagen AB.
Den förstnämnde gick däremot inte igenom Falkbolagen AB:s veterinärkoll och är därför åter till salu.

Publicerad:

Annonsen i Travrondens fredagsnummer förvånade många. För en dryg månad sedan meddelades att Djali Boko var såld till Falkbolagen AB, men köpet gick i stöpet och nu är han åter till försäljning. Trav 1609:s vd, Jerry Bengtsson förklarar mer kring fallet.
– Djali Boko såldes aldrig, Göran Falk och hans veterinär var inte tillfreds med veterinärkollen och ville därför ha ett bättre pris. Vi kom därför överens om att Trav 1609 åter sätter ut hästen till försäljning och om budet blir bättre än det bud Falkbolagen AB kom med efter veterinärbesiktningen, så säljs hästen till andra ägare, säger Bengtsson.
Vad det är för typ av anmärkning som man har på veterinärbesiktningen, vill Jerry Bengtsson inte uttala sig om.
– Jag har konsulterat tre olika veterinärer och alla uttalar sig på sitt egna sätt gällande detta. Någon säger att det inte är någonting, medans en annan gör det. Vad jag kan säga är att en häst som tävlat i tre år i stort sett alltid har någon typ av skavank, så även Djali Boko.
Minimumbudet som är satt ligger på 800.000 kronor.
– Det har redan hört av sig stora tränare till mig. Det viktigaste är däremot att hästen kommer till ett bra ställe och att han verkligen får chansen till en fortsatt bra karriär, avslutar Bengtsson.
Djali Boko har segrat 13 gånger på 43 starter i karriären och tjänat 1.126.300 kronor. Han har tre levande registrerade avkommor födda 2015.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.