Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Django Riff bästa treåring i Europa

Foto: Maria Holmén
Foto: Maria Holmén

Under fredagskvällen avgjordes Championnat Européen för treåriga hästar. Loppet med Grupp I-status blev som en promenad i parken för Philippe Allaires kanon.

Publicerad:

Tillsammans med Youann Lebourgeois kunde Django Riff (e. Ready Cash) överta ledningen en bit in i loppet och sedan fick de bestämma tempot som de ville på den regntunga banan. 1.100 meter kom de till på 1.13,4 och i sista sväng såg de ut att ha full kontroll på loppet. Över upploppet stack de undan till mycket enkel seger och i mål kom ekipaget på tiden 1.14,1a/2.100 meter.
Tvåa i mål slutade norske Phantasm Soa (e. Cromwell) , tränad av Anders Wolden Lundström och körd av Örjan Kihlström. Duon snabbstartade och tog hand om ledningen, men efter att ha släppt den positionen hamnade de en bit bak. Över upploppet fick man backa sig loss, men hästen tackade för den fina resan genom att avsluta snabbast av samtliga i loppet till andraplatsen. Trea slutade Frode Hamres Moni Viking (e. Maharajah) för körande Pierre Vercruysse.
Björn Goops Shocking Superman slutade i det slagna fältet.
Segern var värd 45.000 euro, andraplatsen 25.000 euro och tredjepriset uppgick till 14.000 euro. Triumfen var Django Riffs elfte seger i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.